Record mondial de energie eoliană doborât de o turbină „revoluţionară”

  • Un nou model de turbină eoliană a doborât recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de energie generată într-o perioadă de 24 de ore.
  • O singură turbină poate alimenta 18.000 de gospodării sau o maşină Tesla Model 3 pentru mai mult de 1.600.000 km.

Eoliana

Siemens Gamesa a declarat că prototipul său offshore 14-222 DD a generat 359 megawaţi-oră într-o singură zi, suficient pentru a alimenta 18.000 de gospodării sau o maşină Tesla Model 3 timp de peste 1.600.000 km.

Progresul în domeniul energiei regenerabile a fost realizat cu ajutorul unui set de palete „revoluţionare” care sunt turnate într-o singură bucată de răşină reciclabilă.

„Cu fiecare nouă generaţie a tehnologiei noastre de turbine offshore cu acţionare directă, care utilizează mai puţine piese mobile decât turbinele cu angrenaje, îmbunătăţirile aduse componentelor au permis o performanţă mai mare, menţinând în acelaşi timp fiabilitatea„,

Cu o nevoie tot mai mare de a face faţă provocărilor climatice, vânturile schimbării ne alimentează mai mult ca niciodată. Noua SG 14-222 DD este următorul pas către acest obiectiv”.

Related Posts

Turbine EolieneTurbine Eoliene

Turbinele eoliene, alaturi de panourile fotovoltaice, genereaza energia electrica in cadrul unui sistem de energie regenerabila transformand energia eoliana in energie electrica. Puterea generata de turbinele eoliene este direct proportionala