Panourile Solare Fotovoltaice

Acestea sunt panourile ce capteaza energia solara si o transforma in energie elctrica cu ajutorul celulelor cu siliciu care, capteaza energia solara si o convertesc in electricitate.

 

  1. Panourile solare fotovoltaice monocristaline sunt cele mai scumpe dintre cele trei dar, sunt si cele mai satisfacatoare din punct de vedere al energiei produse, producand si pana la de 4 ori mai multa energie decat celalate tipuri de panouri.

 

  1. Panourile solare fotovoltaice policristaline sunt cele mai folosite panouri astazi, datorita pretului mai redus dar, si a cantitatii satisfacatoare de energie produsa.

 

  1. Panourile solare fotovoltaice amorfe sunt cele mai ineficiente in conditii de lumina puternica, avand cel mai mic randament, insa, in zonele cu conditii de lumina slaba s-au dovedit a fi cele mai performante.

Related Posts

Turbine EolieneTurbine Eoliene

Turbinele eoliene, alaturi de panourile fotovoltaice, genereaza energia electrica in cadrul unui sistem de energie regenerabila transformand energia eoliana in energie electrica. Puterea generata de turbinele eoliene este direct proportionala