• LOG IN
  • Data
  • Căutare

Ecolomania Forum™

-= Idei pentru viitor =-


Energia potențială osmotică

Energia mareelor

Energia potențială osmotică

Mesajde Alexandraa » Mar Ian 20, 2015 11:38 pm

index.jpg
Energia potențială osmotică sau energia gradientului de salinitate este energia disponibilă din diferența de concentrație de sare între apa de mare și apa de râu. Este o energie regenerabilă. Două metode practice pentru acest lucru sunt electrodializa inversă (EDÎ) și osmoza întârziată de presiune (OÎP).

Ambele procese se bazează pe osmoza cu membrane ion-specifice. Produsul rezidual cheie este apa salmastră. Acest produs secundar este rezultatul forțelor naturale, care sunt exploatate: curgerea apei dulci în apa mărilor, care sunt constituite din apă sarată.

Procedeele au fost confirmate în condiții de laborator. Acestea sunt dezvoltate în utilizarea comercială în Țările de Jos (EDÎ) și Norvegia (OÎP). Costul membranei a fost un obstacol. Membrane noi, ieftine, pe baza unui material plastic din polietilenă modificată electric, au făcut potrivite procedeele pentru uz comercial potențial [1].

Alte metode au fost propuse și sunt în prezent în curs de dezvoltare. Printre ele, o metodă bazată pe tehnologia condensatorilor dublu strat electric [2]și o metodă bazată pe diferența de presiune de vapori. [3]

În lume, prima uzină osmotică cu o putere instalată de 4 kW a fost deschisă de Statkraft la 24 noiembrie 2009, în Tofte, Norvegia Această uzină folosește o membrana poliimidică, și este capabilă să producă 1W / m² de membrană. Această putere se obține la 10 l pe secundă de apă care curge prin membrană la o presiune de 10 bar. Atât creșterea presiunii, precum și debitul de apă ar permite să crească puterea obținută.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Avatar utilizator
Alexandraa
Moderatori globali
 
Mesaje: 362
Membru din: Sâm Apr 19, 2014 10:20 am

Înapoi la Energia mareelor

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron