Ce este energia mareelor?

Energia mareelor
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Andreea
Utilizator înregistraţ recent
Utilizator înregistraţ recent
Mesaje: 9
Membru din: 09 Dec 2019, 21:25

Ce este energia mareelor?

Mesaj de Andreea »

[youtube]e5VQNXNwCSY[/youtube]
Noul deceniu ne apropie din ce în ce mai mult de obiectivul britanic pentru 2050 de emisii cu efect de seră net de zero. În 2017, consumul total de energie regenerabilă a ajuns la mai mult de 10% pentru prima dată.

În timp ce energia eoliană regenerabilă rămâne o alegere populară în Marea Britanie, energia mareei este pe aceeași premisă, iar beneficiile sunt de anvergură. Deși popularitatea puterii mareei este scăzută, atractivitatea acestei forme de energie este ridicată. În prezent sunt dezvoltate pentru a duce această formă de energie regenerabilă la nivelul următor.

Energia valurilor
Marea Britanie este considerată a fi liderul mondial în dezvoltarea tehnologiilor energetice de maree.

Energia mareelor ​​este o formă de hidroenergie care implică valorificarea energiei potențiale create în timpul schimbărilor de maree pentru a genera electricitate. Această metodă de generare a energiei determină zero emisii directe de seră; cu toate acestea, impactul asupra mediului al energiei mareei este încă de confirmat.

Cum funcționează energia mareei?
Mareele sunt generate de forțele gravitaționale atât ale soarelui, cât și ale lunii, precum și de rotația pământului. Cu două schimbări de maree pe zi, ascensiunea și căderea naturală a apei activează o turbină care este conectată la un generator, producând energie electrică.

Există mai multe tehnologii disponibile pentru a genera energie electrică prin energia mareelor; cele mai populare alegeri sunt barierele, gardurile și turbinele.

Baraje de maree

Barele sunt cele mai eficiente surse de energie pentru maree. În esență, un baraj, mașina valorifică energia potențială cauzată de înălțimile de schimbare ale valului și o folosește fie pentru a activa o turbină, fie pentru a comprima aerul, rezultând generarea de electricitate.

Turbine de maree

Turbinele cu maree au aceeași formă ca turbinele eoliene. Pe măsură ce lamele se rotesc, energia creată de creșterea și căderea valurilor se deplasează către un generator, producând energie electrică.

Garduri de maree

Gardurile de maree sunt foarte asemănătoare cu turbinele de mare, cu excepția faptului că acționează mai mult ca un turnichet decât ca fiind forma unei turbine eoliene. Încă mai generează energie electrică în același mod.

Energia mareei este regenerabilă?
Mareele sunt controlate de soare, lună și rotația pământului, ceea ce le face o resursă aproape nelimitată, precum și o resursă complet reînnoită. Tehnologia utilizată pentru a produce energie electrică din maree nu emite gaze cu efect de seră, ceea ce le face o opțiune atractivă în lumina țintei din 2050.

Avantajele și dezavantajele energiei mareei
De la predictibilitatea mareelor, până la impactul potențial negativ asupra mediului, există avantaje și contra la absorbția energiei mareei.

Avantajele energiei mareei
Energia mareelor ​​este o resursă regenerabilă
Așa cum am menționat anterior, energia valurilor este o resursă regenerabilă, deoarece este aproape imposibil să epuizăm procesul natural care controlează valurile. În plus, funcționarea nu emite gaze cu efect de seră; devenind o opțiune curată pentru generarea de energie.

Această formă de generare a energiei electrice este extrem de previzibilă
Ciclurile de maree sunt la fel de regulate ca ceasurile, ceea ce face ușor să prezice timpul oportun pentru generarea de energie. În plus față de sincronizarea valurilor, energia potențială este de asemenea consecventă.

Această predictibilitate este ceea ce face ca energia mareei să fie o opțiune mai bună decât energia eoliană, cel puțin în acest sens, deoarece curenții de vânt sunt mult mai puțin dependenți.

Longevitatea mașinilor cu energie mareală
Durata de viață a unei centrale energetice de maree este estimată a fi cuprinsă între 75 și 100 de ani, ceea ce depășește durata de viață preconizată a unei centrale nucleare. În plus, costurile asociate cu administrarea și întreținerea unei instalații de energie mareelor ​​sunt mici.

Dezavantaje ale energiei mareei
Nu se cunosc consecințele asupra mediului ale energiei mareei
Cu toate că știm că generarea de energie din maree nu emite gaze cu efect de seră, nu s-au făcut suficiente cercetări cu privire la consecințele asupra mediului ale exploatării unei instalații.

Emisiile de FEM pot fi problematice
Similar celor de mai sus, trebuie să se facă mai multe cercetări pentru a înțelege impactul emisiilor electromagnetice (EMF) asupra vieții marine. În prezent, știm că următoarele specii sunt sensibile la rechini, raze, patine, crustacee,Delfini,Broaște țestoase marine,.Peste osos
În timp ce ar trebui să încercăm întotdeauna să valorificăm surse regenerabile de energie, eforturile noastre de a conserva planeta nu trebuie să dăuneze vieții noastre sălbatice.

Costurile de construcție sunt mari
În timp ce costurile de întreținere și de exploatare ale instalațiilor energetice de maree sunt reduse, costurile de construcție în avans sunt mari, ceea ce face ca investițiile în tehnologie să fie riscante atunci când luați în considerare dificultățile din jurul construcției, cum ar fi:

Instalarea în apă în mișcare
Cunoștințele tehnice necesare sunt mai scumpe decât cele implicate în fermele eoliene sau solare
Proiectele pe maree tind să depășească bugetele alocate
Cu potențialul de a răspunde la maximum 20% din cererea de energie în prezent în Marea Britanie și dezvoltarea tehnologiilor de maree în continuă evoluție; puterea valurilor are potențialul de a deveni o resursă considerabilă.

Scrie răspuns

Înapoi la “Energia mareelor”