• LOG IN
  • Data
  • Căutare

Ecolomania Forum™

-= Idei pentru viitor =-


Becuri economice

Reclama Produse Ecologice.(reclama strict la produsele ecologice)

Becuri economice

Mesajde Alexandraa » Lun Apr 28, 2014 8:15 pm

bec-economic.jpg
Becurile ecologice sub forma de lampi fluorescente, au aparut la inceput secolului XX.

In interiorul becului se afla un gaz la presiune joasa compus din vapori de mercur si neon, argon sau xenon. Peretele interior contine o o substanta fluorescenta pe baza de fosfor iar in momentul in care becul este conectat la o sursa de curent au loc descarcari electrice in interiorul sau ce duc la producerea luminii .

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, tuburile fluorescente au inceput sa fie realizate la dimensiuni din ce in ce mai mici, in diferite forme si modele.

Majoritatea becurilor ecologice comercializate la noi sunt integrate, partea electronica si partea care ilumineaza facand parte din acelasi ansamblu.

Daca se strica partea electronica, chiar si in conditiile in care tubul cu gaz este perfect functional, becul nu mai poate fi utilizat. De asemenea, daca tubul cu gaz ajunge sa nu mai functioneze, partea electronica nu mai poate fi folosita.

Ai nevoie de un electrician? Electrician Bucuresti I Electrician Cluj I Electrician Constanta I Electrician Iasi I Electrician Timisoara
Tipuri de lumina

Becurile ecologice nu produc lumina proportional cu tensiunea ce le alimenteaza cum se intampla in cazul celor cu incandescenta. De aceea, becurile ecologice nu pot avea sisteme de reglare a intensitatii luminoase.

In functie de model, becurile ecologice produc lumina de nuante diferite. Pentru a crea o lumina care seamana foarte mult cu cea naturala se folosc mai multe tipuri de fosfor.

Culorile sunt cuantificate cu ajutorul scarii Kelvin. Astfel, este recomandat sa verifici tempertura de culoare de pe cutia becului inainte de a opta pentru un model sau altul.

Pentru o nuanta de alb cald (warm) temperatura de culoare a becului trebuie sa fie mai mica de 3000 K, pentru alb stralucitor – 3500 K, pentru alb rece (cool) – 4000 K si pentru lumina puternica, de zi (daylight) peste 5000 K.
De ce consuma mai putin

Energia consumata pentru a genera aceeasi cantitate de lumina cu a unui bec cu incandescenta este de 4-5 ori mai mica in cazul unui bec ecologic.

Astfel, lumina generata de un bec cu incandescenta de 100W va putea fi generata bec economic de 20W. Iata care este consumul de curent al becurilor ecologice comparativ cu cele traditionale:

Becuri economice/Becuri traditionale: 9-13 W/40 W, 13-15 W/60 W, 18-25 W/75 W, 23-30 W/100 W, 30-52 W/150 W

Becurile economice si protectia mediului

Becurile economice contin vapori de mercur. De aceea, daca se sparg accidental aerisita imediat camera.

De asemenea, este recomandat ca becul spart sa fie introdus intr-o punga sau borcan inchise ermetic inainte de a fi dus la locul de colectare a deseurilor electrice.

Becurile economice se recicleaza impreuna cu deseurile electrice si electronice Vaporii de mercur din compozitia gazului au potential contaminant ridicat si sunt greu de eliminat.

De aceea, este foarte important sa se faca o reciclare corecta, in centre specializate.Sursa:cautelectrician.ro
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Avatar utilizator
Alexandraa
Moderatori globali
 
Mesaje: 362
Membru din: Sâm Apr 19, 2014 10:20 am

Înapoi la Reclama Produse Ecologice.

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron