Guvernatorul New York-ului semnează două noi proiecte de lege care protejează copiii de rețelele sociale

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 479
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Guvernatorul New York-ului semnează două noi proiecte de lege care protejează copiii de rețelele sociale

Mesaj de cimaxcim »

Noile legi împiedică companiile de rețele sociale să partajeze fluxuri care creează dependență și să colecteze date de la minori fără consimțământul părinților.
proiecte de lege care protejează copiii de rețelele sociale.jpg
New York a adoptat două noi legi care restricționează modul în care companiile de social media interacționează și colectează date de la utilizatorii sub 18 ani.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochula semnat două proiecte de lege joi, inclusiv Legea Stop Addictive Feeds Exploitation (SAFE) pentru copii și Legea privind protecția datelor pentru copii din New York.

SAFE cere companiilor de social media precum Facebook și X să restricționeze feedurile care creează dependență la minori pe platformele sale. Acestea includ fluxuri care sunt „conduse algoritmic” pentru a preveni „nivelurile nesănătoase de implicare”, potrivit unui comunicat de presă.

Legea privind protecția datelor pentru copii din New York împiedică, de asemenea, site-urile și dispozitivele online să colecteze, să partajeze sau să vândă datele personale ale oricărei persoane cu vârsta sub 18 ani.

Ambele legi impun companiilor să obțină consimțământul părinților înainte de a le permite copiilor să acceseze feeduri conduse de algoritmi sau să colecteze date de la aceștia. Noile legi impun, de asemenea, companiilor de social media să creeze verificarea vârstei și controale privind consimțământul parental pentru platformele sale, pe baza liniilor directoare stabilite de procurorul general din New York.

New York a adoptat două legi noi care restricționează modul în care companiile de social media interacționează și colectează date de la utilizatorii sub 18 ani. Guvernatorul Hochul a declarat într-o declarație publicată că aceste noi politici „vor oferi un mediu digital mai sigur, vor oferi părinților mai multă liniște sufletească și creați un viitor mai luminos pentru tinerii din New York.”

Alte părți ale țării au adoptat legi care restricționează sau limitează accesul copiilor la telefoane și platforme online.Senatul statului Californiaa aprobat un proiect de lege similar cu Legea SAFE din New York, care ar împiedica, de asemenea, aplicațiile de social media să trimită notificări minorilor în timpul orelor de școală și de la miezul nopții până la 6 dimineața pe tot parcursul anului.Districtul școlar unificat Los Angelesa instituit o interdicție care restricționează utilizarea telefonului de către elevi în timpul orelor de școală. Guvernatorul Californiei, Gavin Newson, a răspuns deciziei promițând că va lucra cu parlamentarii la o lege similară la nivel de stat.

Aceste noi politici și legi nu se referă doar la ținerea copiilor departe de telefonul lor în timp ce sunt la școală. Sunt concepute pentru a aborda problemele de sănătate mintală cauzate de platformele de social media.The New York Timesa publicat luni un articol de opinie al chirurgului general al SUA Vivek Murthy, în care a numit rețelele sociale un „contributor important” în detrimentul sănătății mintale la adolescenți și a cerut companiilor de rețele sociale să posteze o etichetă de avertizare pentru adolescenți pe platformele și aplicațiile sale.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”