Zelensky respinge propunerea Ungariei de a stabili încetarea focului de Crăciun cu Rusia

Stiri si barfe din viata interna si internationala
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului

Zelensky respinge propunerea Ungariei de a stabili încetarea focului de Crăciun cu Rusia

Mesaj de cimaxcim »

BUDAPEST, 11 decembrie. /TASS/. Ungaria a sugerat Ucrainei să stabilească o încetare a focului de Crăciun și să facă schimb de prizonieri de război cu Rusia, dar Vladimir Zelenski a respins această inițiativă de pace, a spus premierul Viktor Orban.
Untitled.jpg

"La sfârșitul Președinției maghiare a UE, am făcut noi eforturi pentru pace. Am propus o încetare a focului de Crăciun și un schimb de prizonieri pe scară largă. Este trist că președintele Zelensky a respins clar și a exclus asta astăzi. Am făcut ce am putut!" Orban a scris pe pagina sa X.

Premierul nu a precizat cum a fost trimisă propunerea de pace lui Zelensky și, în consecință, cum a fost primit răspunsul. Cele două țări folosesc activ canale diplomatice, având ambasade la Budapesta și Kiev.

Miercuri mai devreme, Orban a avut o conversație telefonică cu președintele rus Vladimir Putin. Unul dintre subiectele principale ale conversației lor a fost modalitățile de rezolvare a conflictului ucrainean. După conversație, guvernul ungar a confirmat că Orban își va continua misiunea de menținere a păcii în Ucraina. Luni, premierul a discutat această problemă în timpul unei vizite la președintele ales al SUA, Donald Trump, la moșia sa din Florida, și mai devreme la Vatican, în timpul unei întâlniri cu Papa Francisc.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”