Pagina 1 din 1

Vă trebuie o armă nucleară - Dmitri Medvedev: o armă nucleară va fi un succes

Scris: 30 Iul 2023, 20:17
de cimaxcim
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care a evocat și în trecut spectrul unui conflict nuclear din cauza Ucrainei, a declarat duminică că Moscova va trebui să folosească o armă nucleară dacă contraofensiva în curs de desfășurare a Kievului va fi un succes, transmite Reuters.
nuclear weapons.jpg
„Imaginați-vă că... ofensiva, care este susținută de NATO, ar fi un succes și ar smulge o parte din teritoriul nostru, atunci am fi forțați să folosim o armă nucleară în conformitate cu regulile unui decret al președintelui Rusiei”, a scris el pe rețelele de socializare.

„Pur și simplu nu ar exista altă opțiune. Așa că dușmanii noștri ar trebui să se roage pentru (succesul) războinicilor noștri. Să se asigure că nu se declanșează un foc nuclear global", a declarat acesta.

Medvedev :"Războiul din Ucraina ar putea fi „terminat în câteva zile” făcând ceea ce „americanii au făcut în 1945 când au desfășurat arme nucleare și au bombardat două orașe japoneze, Hiroshima și Nagasaki”.




Re: Vă trebuie o armă nucleară - Dmitri Medvedev: "o armă nucleară va fi un succes"

Scris: 30 Iul 2023, 20:22
de cimaxcim
Rusia a cucerit și a anexat unilateral regiuni ale Ucrainei, inclusiv Crimeea în 2014 și Donețk, Herson, Lugansk și Zaporizhzhia în septembrie anul trecut. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns anexării celor patru regiuni cu majoritate rusă prin cererea oficială de aderare la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a cărei extindere de decenii la granițele Rusiei a fost citată de Rusia drept o provocare pentru invazia Ucrainei.

Medvedev și alți oficiali ruși de rang înalt au ridicat amenințarea războiului nuclear în numeroase ocazii anterioare, inclusiv atunci când națiunile occidentale au furnizat Ucrainei arme. În ianuarie, Medvedev a avertizat că „înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional poate declanșa un război nuclear” și că „puterile nucleare nu au pierdut niciodată conflicte majore de care depinde soarta lor”.

Luna trecută, Putin a declarat că Rusia a început să desfășoare focoase nucleare tactice în Belarus, din care trupele ruse au invadat Ucraina.

Re: Vă trebuie o armă nucleară - Dmitri Medvedev: "o armă nucleară va fi un succes"

Scris: 30 Iul 2023, 20:24
de cimaxcim
„Imaginați-vă dacă ofensiva..., susținută de NATO, a fost un succes și ne-au smuls o parte din pământ, atunci am fi forțați să folosim o armă nucleară conform regulilor unui decret al președintelui Rusiei, „, a scris Medvedev pe Telegram, referindu-se la Decretul nr. 305 al președintelui rus Vladimir Putin .

Re: Vă trebuie o armă nucleară - Dmitri Medvedev: "o armă nucleară va fi un succes"

Scris: 30 Iul 2023, 20:31
de cimaxcim
Decretul președintelui Federației Ruse din 2 iunie 2020 nr. 355



DECRET

PRESEDINTE AL FEDERATIEI RUSA


Cu privire la fundamentele politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare


Pentru a asigura implementarea politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare, decid:
1. Aprobați Fundamentele anexate ale politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare.
2. Prezentul decret intră în vigoare de la data semnării sale.

Președintele Federației Ruse V. Putin - Kremlinul din Moscovadin data de 2 iunie 2020 Nr. 355


BAZELE
politica de stat a Federației Ruse
în domeniul descurajării nucleare



Dispoziţii generale

1. Aceste Fundamente sunt un document de planificare strategică în domeniul apărării și reflectă opiniile oficiale cu privire la esența descurajării nucleare, determină pericolele și amenințările militare de neutralizare a căror descurajare nucleară se efectuează, principiile descurajării nucleare, precum și ca condiții pentru trecerea Federației Ruse la utilizarea armelor nucleare.

2. Descurajarea garantată a unui potențial adversar de la agresiunea împotriva Federației Ruse și (sau) aliaților săi este una dintre cele mai înalte priorități ale statului. Descurajarea agresiunii este asigurată de totalitatea puterii militare a Federației Ruse, inclusiv de arme nucleare.

3. Politica de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare (denumită în continuare politica de stat în domeniul descurajării nucleare) este un ansamblu de coordonate politice, militare, militaro-tehnice, diplomatice, economice, informaționale și altele. măsuri bazate pe forțe și mijloace de descurajare nucleară pentru a preveni agresiunea împotriva Federației Ruse și (sau) aliaților săi.

4. Politica de stat în domeniul descurajării nucleare este de natură defensivă, vizând menținerea potențialului forțelor nucleare la un nivel suficient pentru a asigura descurajarea nucleară, și garantează protecția suveranității și integrității teritoriale a statului, descurajând un potențial adversar de la agresiune împotriva Federației Ruse și (sau) aliaților săi și, în cazul unui conflict militar - prevenirea escaladării ostilităților și încetarea acestora în condiții acceptabile pentru Federația Rusă și (sau) aliații săi.

5. Federația Rusă consideră armele nucleare doar un mijloc de descurajare, a căror utilizare este o măsură extremă și necesară și depune toate eforturile necesare pentru a reduce amenințarea nucleară și a preveni agravarea relațiilor interstatale care ar putea provoca conflicte militare, inclusiv nucleare. cele.

6. Cadrul juridic al acestor Fundamente este format din Constituția Federației Ruse, principiile și normele de drept internațional general recunoscute, tratatele internaționale ale Federației Ruse în domeniul apărării și controlul armelor, legile constituționale federale, legile federale, alte acte juridice de reglementare și documente care reglementează probleme de apărare și securitate.

7. Prevederile acestor Fundamente sunt obligatorii pentru toate organismele guvernamentale federale, alte organisme de stat și organizații implicate în asigurarea descurajării nucleare.

8. Aceste Fundamente pot fi rafinate în funcție de factorii externi și interni care afectează asigurarea apărării.


II. Esența descurajării nucleare

9. Descurajarea nucleară urmărește să se asigure că un potențial adversar înțelege inevitabilitatea represaliilor în cazul unei agresiuni împotriva Federației Ruse și (sau) aliaților săi.

10. Descurajarea nucleară este asigurată de prezența în forțele armate ale Federației Ruse a forțelor pregătite pentru luptă și a mijloacelor capabile să provoace daune inacceptabile unui potențial adversar în orice condiții ale situației prin utilizarea armelor nucleare, precum și prin utilizarea armelor nucleare. disponibilitatea și determinarea Federației Ruse de a folosi astfel de arme.

11. Descurajarea nucleară este efectuată continuu în timp de pace, în timp de amenințare iminentă de agresiune și în timp de război, până la începerea utilizării armelor nucleare.

12. Principalele pericole militare, care, în funcție de schimbările din situația militaro-politică și strategică, se pot transforma în amenințări militare la adresa Federației Ruse (amenințări de agresiune) și pentru neutralizarea cărora se efectuează descurajarea nucleară, sunt:

a) formarea de către un potențial adversar în teritoriile adiacente Federației Ruse și aliaților acesteia și în zonele maritime adiacente de grupări de forțe cu scop general, care includ vehicule de livrare a armelor nucleare;

b) desfășurarea de către statele care consideră Federația Rusă ca un potențial adversar al sistemelor și mijloacelor de apărare antirachetă, al rachetelor de croazieră și balistice cu rază medie și scurtă de acțiune, al armelor nenucleare și hipersonice de înaltă precizie, al vehiculelor aeriene fără pilot de lovitură și arme cu energie dirijată;

c) crearea și amplasarea în spațiu a sistemelor de apărare și lovitură antirachetă;

d) statele dispun de arme nucleare și (sau) alte tipuri de arme de distrugere în masă care pot fi folosite împotriva Federației Ruse și (sau) aliaților acesteia, precum și mijloace de livrare a acestor tipuri de arme;

e) proliferarea necontrolată a armelor nucleare, a mijloacelor lor de transport, a tehnologiilor și a echipamentelor pentru fabricarea lor;

f) desfășurarea de arme nucleare și mijloacele de livrare a acestora pe teritoriile statelor nenucleare.

13. Federația Rusă exercită descurajare nucleară împotriva statelor individuale și a coalițiilor militare (blocuri, alianțe) care consideră Federația Rusă ca un potențial adversar și dețin arme nucleare și (sau) alte tipuri de arme de distrugere în masă sau un potențial semnificativ de luptă general. -forțele scopului.

14. Atunci când exercită descurajarea nucleară, Federația Rusă va ține cont de desfășurarea de către un potențial adversar pe teritoriile altor state a mijloacelor ofensive (rachete de croazieră și balistice, avioane hipersonice, vehicule aeriene fără pilot de atac), arme cu energie dirijată, anti- sisteme de apărare antirachetă, avertizare cu privire la o lovitură cu rachete nucleare, arme nucleare și (sau) alte tipuri de arme de distrugere în masă care pot fi folosite împotriva Federației Ruse și (sau) aliaților săi.

15. Principiile descurajării nucleare sunt:

a) respectarea obligațiilor internaționale în domeniul controlului armelor;

b) continuitatea măsurilor de asigurare a descurajării nucleare;

c) adaptabilitatea descurajării nucleare la amenințările militare;

d) incertitudinea pentru un potențial adversar a amplorii, timpului și locului posibilei utilizări a forțelor și mijloacelor de descurajare nucleară;

e) centralizarea managementului de stat a activităților organelor executive federale și organizațiilor implicate în asigurarea descurajării nucleare;

f) raționalitatea structurii și compoziției forțelor și mijloacelor de descurajare nucleară, precum și menținerea acestora la un nivel minim suficient pentru îndeplinirea sarcinilor atribuite;

g) menținerea pregătirii constante a unei părți dedicate a forțelor și mijloacelor de descurajare nucleară pentru utilizare în luptă.

16. Forțele nucleare de descurajare ale Federației Ruse includ forțe nucleare terestre, maritime și aeriene.

III. Condițiile de tranziție ale Federației Ruse
la utilizarea armelor nucleare



17. Federația Rusă își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare ca răspuns la utilizarea armelor nucleare și a altor tipuri de arme de distrugere în masă împotriva acesteia și (sau) aliaților săi, precum și în cazul unei agresiuni împotriva Federației Ruse cu folosirea armelor convenționale, atunci când chiar existența statului.

18. Decizia de utilizare a armelor nucleare este luată de Președintele Federației Ruse.

19. Condițiile care determină posibilitatea utilizării armelor nucleare de către Federația Rusă sunt:

a) primirea de informații fiabile despre lansarea de rachete balistice care atacă teritoriile Federației Ruse și (sau) aliaților acesteia;

b) utilizarea de către adversar a armelor nucleare sau a altor tipuri de arme de distrugere în masă pe teritoriile Federației Ruse și (sau) aliaților acesteia;

c) impactul inamicului asupra statului critic sau a instalațiilor militare ale Federației Ruse, a căror eșec va duce la perturbarea răspunsului forțelor nucleare;

d) agresiunea împotriva Federației Ruse cu folosirea armelor convenționale, atunci când însăși existența statului este amenințată.

20. Președintele Federației Ruse poate, dacă este necesar, să informeze conducerea politico-militar a altor state și (sau) organizații internaționale despre disponibilitatea Federației Ruse de a folosi arme nucleare sau despre decizia luată de a folosi arme nucleare, după cum precum şi despre faptul folosirii lor.


IV. Sarcinile și funcțiile organismelor guvernamentale federale,
alte organe și organizații ale statului pentru implementarea politicii de stat în domeniul descurajării nucleare



21. Conducerea generală a politicii de stat în domeniul descurajării nucleare este îndeplinită de Președintele Federației Ruse.

22. Guvernul Federației Ruse ia măsuri pentru implementarea unei politici economice care vizează menținerea și dezvoltarea descurajării nucleare și, de asemenea, formează și implementează o politică externă și de informare în domeniul descurajării nucleare.

23. Consiliul de Securitate al Federației Ruse formează principalele direcții ale politicii militare în domeniul descurajării nucleare și, de asemenea, coordonează activitățile organelor executive federale și organizațiilor implicate în punerea în aplicare a deciziilor luate de Președintele Federației Ruse cu privire la pentru a asigura descurajarea nucleară.

24. Ministerul Apărării al Federației Ruse, prin Statul Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, planifică și implementează direct măsuri de natură organizatorică și militară în domeniul descurajării nucleare.

25. Alte organe executive federale și organizații participă la punerea în aplicare a deciziilor adoptate de Președintele Federației Ruse privind asigurarea descurajării nucleare, în conformitate cu competențele lor.