Guvernul chinez a publicat lista animalelor care pot fi mâncate

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Încuiat
Avatar utilizator
Andreea
Utilizator înregistraţ recent
Utilizator înregistraţ recent
Mesaje: 9
Membru din: 09 Dec 2019, 21:25

Guvernul chinez a publicat lista animalelor care pot fi mâncate

Mesaj de Andreea »

Mișcarea urmează o interdicție totală a consumului și comerțului de câini și pisici din Shenzhen . Societatea umană a numit măsura un „potențial schimbător de jocuri”.

    


Grupurile pentru drepturile animalelor lăudează China în urma introducerii unui proiect de lege pentru reclasificarea câinilor ca animale de companie, mai degrabă decât animale.

„În ceea ce privește câinii, împreună cu progresul civilizației umane, preocuparea publică și dragostea pentru protecția animalelor, câinii au fost„ specializați ”să devină animale de companie, iar la nivel internațional nu sunt considerați animale, și nu vor fi reglementate ca animale din China ", a citit un comunicat emis de Ministerul Chinez al Agriculturii.

Animalele de creștere sunt definite ca cele care pot fi crescute pentru alimente, lapte, blană, fibre și medicamente.


Proiectul de orientări, pe care Humane Society, un ONG internațional care lucrează pentru drepturile animalelor, a numit un „potențial schimbător de vânat”, a fost deschis publicului pentru consultare și definirea a 18 specii de animale tradiționale, inclusiv vaci, porci, pui și cămile.

Ministerul a listat, de asemenea, 13 specii „speciale” care ar fi scutite de restricțiile de comercializare a animalelor, inclusiv renii, fazanii, alpaca, vulpile și struțurile.

Această mișcare face parte dintr-o serie de pași pe care China a făcut-o pentru a răspunde pandemiei coronavirusului.

Comerțul cu animale din China a fost acuzat de originea coronavirusului, deoarece se crede că virusul a avut originea pe o piață umedă din Wuhan, vânzând o varietate de animale și carne, inclusiv lilieci și porcupine și alte specii rare.

Se crede că virusul își are originea în liliecii de potcoavă, care apoi transmiteau virusul oamenilor prin specii intermediare, eventual pangoline, care erau vândute pe piață.

China a interzis vânzarea, reproducerea, comercializarea și consumul de animale sălbatice, invocând posibilitatea ca bolile să poată fi răspândite de la animale la oameni.

Între timp, orașul Shenzhen, cu o populație de aproape 13 milioane de locuitori, a adoptat o lege săptămâna trecută care interzicea consumul de câini, pisici și alte animale. Mișcarea a marcat prima dată când un oraș chinez a interzis în mod special consumul de câine.

Wendy Higgins, directorul internațional al Societății Umane, a spus că acest lucru a fost „incredibil de încurajator”.

"Este prima dată când guvernul național din China a explicat în mod explicit de ce câinii ... sunt excluși de pe lista oficială a animalelor, precizând că acestea sunt animale de companie și nu pentru mâncare", a adăugat ea.

Câinii sunt considerați o delicatesă în unele părți din China. Orașul Yulin din regiunea Guangxi organizează un festival anual de carne de câine în iunie.

Societatea umană estimează că aproximativ 10 milioane de câini sunt uciși în fiecare an pentru comerțul cu carne de câine din țară.


sursa: mediafax.ro

Încuiat

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”