Turbinele eoliene, alaturi de panourile fotovoltaice, genereaza energia electrica in cadrul unui sistem de energie regenerabila transformand energia eoliana in energie electrica. Puterea generata de turbinele eoliene este direct proportionala cu viteza vantului de aceea dimensionarea corecta a turbinei va tine cont de locatia unde va fi amplasata (viteza medie anuala a vantului, inaltime, vecinatati, distanta pana la acumulatori).
Turbinele eoliene au fost folosite in trecut in gospodarii pentru morarit sau pomparea apei. Astazi aplicatiile micro turbinelor eoliene sunt destinate generarii de energie electrica in zonele izolate.
Pentru a obtine un randament satisfacator al turbinei eoliene este foarte importanta alegerea locatiei, deoarece viteza vantului difera foarte mult de la o zona la alta si de alti factori locali: inaltime turn, locuinte invecinate, vegetatie, dealuri etc.
Vegetatia si locuintele invecinate influenteaza curgerea aerului in turbina si implicit reducerea puterii generate. De asemenea instalarea turbinelor eoliene pe acoperis poate fi influentata de geometria acoperisului dar si aparitia eventualelor probleme legate de aparitia rezonantei datorate vibratiilor sistemului turbina eoliana - structura de rezistenta a locuintei.
Ca si in cazul avionului, trebuie sa-i asiguram turbinei o zona cu o curgere uniforma si fara turbulente a aerului. De obicei se iau in considerare inaltimi ale turnului turbinei de minim 6,7m iar de preferat ar fi 9 sau 12m.
Turbinele eoliene pot fi cu ax orizontal sau cu ax vertical.
comanda rapida 1:
0799 818 330
comanda rapida 2:
0738 756 454