Staţiile meteo din Antarctica au înregistrat temperaturi record. La staţia Concordia (3.234 metri) au fost -12,2 grade C

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 434
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Staţiile meteo din Antarctica au înregistrat temperaturi record. La staţia Concordia (3.234 metri) au fost -12,2 grade C

Mesaj de cimaxcim »

Reprezentanţii de la Centrul naţional de date despre zăpadă şi gheaţă din Boulder, Colorado, s-au arătat surprinşi, atenţia lor fiind îndreptată către zona arctică, unde a fost cu aproximativ 10 grade Celsius mai cald decât media, iar zonele din jurul Polului Nord se apropie de punctul de topire.

„Sunt anotimpuri opuse. Nu vezi nordul şi sudul topindu-se în acelaşi timp”, a declarat Walt Meier, om de ştiinţă în cadrul centrului din Colorado, referindu-se la cei doi poli. „Este cu siguranţă un eveniment neobişnuit”, a adăugat el.
Staţiile meteo din Antarctica au înregistrat temperaturi record. 2022.png
Meteorologul Matthew Lazzara de la Universitatea din Wisconsin, care monitorizează temperaturile din zona Dome C II (3.250 de metri) din estul Antarcticii, a consemnat -10,1 grade Celsius, vineri, în condiţiile în care temperatura obişnuită în acest loc este de -43 de grade Celsius. „Aceasta este o temperatură pe care ar trebui să o vedem în ianuarie, nu în martie. În ianuarie este vară acolo. Este dramatic”, a spus el.
Extreme heat events are happening at both of Earth’s poles at the same time, with parts of Antarctica more than 40C warmer than average and areas of the Arctic more than 30C hotter than usual.

Weather stations in Antarctica shattered records on Friday as the region neared autumn.
phpBB [video]


În Antarctica, în ansamblu, vineri, a fost cu 4,8 grade Celsius mai cald decât o temperatură de referinţă dintre 1979 şi 2000, potrivit datelor Climate Reanalyser de la Universitatea din Maine, pe bazat modelelor meteorologice ale Administraţiei Naţionale Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din Statele Unite.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”