Sprijin de până la 99 milioane USD către RoPower Nuclear S.A. pentru studii de proiectare

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 434
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Sprijin de până la 99 milioane USD către RoPower Nuclear S.A. pentru studii de proiectare

Mesaj de cimaxcim »

NuScale Power și serviciile de inginerie și construcții Fluor Corporation, EXIM din SUA a emis o scrisoare de interes pentru un potențial sprijin de până la 99 milioane USD către RoPower Nuclear S.A. pentru studii de proiectare – alături de manifestările de interes din partea partenerilor publici și privați din Japonia, Republica Coreea și Emiratele Arabe Unite – în valoare totală de până la 275 milioane USD în faza incipientă.
ROPOWER NUCLEAR S.A.: (JUD. DÂMBOVIȚA, SAT DOICEȘTI COM. DOICEȘTI, ALEEA SINAIA, NR.18( deţinută în părţi egale de Nuclearelectrica şi Nova Power & Gas SA Amplasamentul de la Doiceşti a fost selectat în urma unui studiu în baza unui grant de 1,2 milioane dolari obţinut de Nuclearelectrica de la USTDA pentru identificarea şi evaluarea amplasamentelor potenţiale pentru reactoarele modulare mici. În plus, în luna august 2022, la solicitarea Nuclearelectrica, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (IAEA) a efectuat o misiune SEED (Site and External Events Design)) pentru a evalua procesul care a fost urmat în alegerea primului amplasament pentru dezvoltarea unei centrale cu reactoare modulare mici.
Imagine

Aceste angajamente, împreună cu noile angajamente din partea României, sprijină achiziția de materiale , finalizarea analizei de inginerie și proiectare front-end (FEED), furnizarea de experți în managementul proiectelor și activitățile de reglementare ale site-ului.
În plus, DFC și U.S. EXIM au emis, de asemenea, scrisori de interes pentru un potențial sprijin de până la 1 miliard de dolari, respectiv 3 miliarde de dolari, pentru implementarea proiectelor.


Când este construit, SMR va deschide calea pentru noi tehnologii energetice inovatoare, va accelera tranziția către energie curată, va crea mii de locuri de muncă și va consolida securitatea energetică europeană, respectând în același timp cele mai înalte standarde de siguranță nucleară, securitate și neproliferare.
Reactoarele modulare mici (SMR) sunt reactoare nucleare avansate care au o capacitate instalata de pana la 300 Mwe/ reactor, ceea ce inseamna aproximativ o tremie din capacitatea unui reactor de ordinul gigawatilor. Un reactor modular mic NuScale are o capacitate instalata de 77 Mwe si poate fi utilizat in centrale de 4, 6 sau 12 module in functie de necesitati.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”