Celulele solare miraculoase vor creşte eficienţa panourilor solare cu 50%, după prima producţie

Energia Solara
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 434
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Celulele solare miraculoase vor creşte eficienţa panourilor solare cu 50%, după prima producţie

Mesaj de cimaxcim »

Comercializarea celulelor solare care utilizează perovskitul vine după ani de descoperiri cu privire la acest mineral, care a fost aclamat drept un "material miraculos" pentru potenţialul său de a transforma diverse industrii, inclusiv cea a energiei regenerabile.

O firmă sud-coreeană a anunțat prima linie de producție din lume pentru celule solare tandem perovskit-siliciu, care promit o creștere a eficienței cu 50-75% în comparație cu panourile solare standard.

Comercializarea celulelor solare care utilizează perovskit urmează ani de descoperiri cu mineralul, care a fost salutat ca un „material miracol” pentru potențialul său de a transforma diverse industrii, inclusiv energia regenerabilă.

Qcells cu sediul la Seul a declarat că va investi 100 de milioane de dolari pentru a lansa următoarea generație de tehnologie a celulelor solare, care până acum a fost limitată la teste de laborator și cercetare academică.
adfm202303386-gra-0001-m.jpg
Investiția va finanța o linie de producție pilot la o fabrică din Jincheon, care se preconizează că va fi operațională până la sfârșitul anului viitor.

„Această investiție în Jincheon va marca un pas important în asigurarea leadership-ului tehnologic”, a declarat CEO-ul Qcells, Justin Lee.

„Cu o rețea globală de cercetare și dezvoltare care se întinde din Coreea, Germania și SUA, Qcells își va intensifica eforturile de a produce celule tandem avansate de înaltă eficiență.”



VIDEO Celulele solare
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Energia Solara”