Toată lumea vinde VPN-uri și aceasta reprezinta o problemă de securitate

Stiri, articole gaming
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 434
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Toată lumea vinde VPN-uri și aceasta reprezinta o problemă de securitate

Mesaj de cimaxcim »

Toată lumea vinde VPN-uri și aceasta este o problemă serioasa de securitate
Relația influencer-furnizor VPN este bună pentru afaceri, dar nu și pentru securitate.

vpn ip 4 77 ecolomania.jpg
De la începutul anului 2016, companiile VPN au sponsorizat în mod colectiv aproximativ 247.000 de videoclipuri YouTube, potrivit lui Daniel Conn, cofondatorul companiei de consultanță în marketing influencer ThoughtLeaders. Aproape niciunul nu a apărut înainte de atunci, semnalând o creștere rapidă, pe măsură ce companiile de marketing de influență și VPN au crescut

.Pentru YouTuberi, este o modalitate profitabilă și consecventă de a-și finanța aspirațiile; pentru furnizorii de VPN, ajută la aducerea produsului de securitate obscur în curentul principal. Dar pentru utilizatori obișnuiti, creșterea bruscă a reclamelor VPN duce la confuzie în jurul securității cibernetice - și ar putea să ne inducă în eroare cu privire la cât de siguri suntem cu adevărat.

„Dacă te gândești la asta ca la educație, ar putea fi cea mai răspândită formă de educație în materie de securitate”, a spus Dave Levin, profesor asistent în informatică la Universitatea din Maryland.

Tot ce poate face un VPN este să-ți mascheze adresa IP și identitatea computerului tău în rețea prin crearea unui „tunel” criptat care împiedică furnizorul tău de servicii de internet să acceseze datele despre istoricul tău de navigare. Nu vă pot păstra identitatea secretă, nu vă pot proteja de exploatarea financiară, nu vă pot oferi „criptare de nivel militar” sau alți termeni de marketing pe care îi folosesc aceste companii. Criptarea de nivel militar se referă la AES-256, dar aceasta a devenit un standard al industriei și nu vă va proteja de amenințările de securitate precum atacurile de phishing.

Cu toate acestea, este vândut ca o soluție de securitate într-un singur pas, atunci când este doar începutul a ceea ce puteți face pentru a vă proteja online. Companiile și reclamele „supravind ceea ce ar putea face unul funcțional”, a spus Omer Akgul, doctorand la Universitatea din Maryland, care a condus lucrarea de cercetare privind publicitatea VPN. „Este problematic faptul că utilizatorii cred că primesc protecții acolo unde cu adevărat nu sunt.”

Dacă doriți să vă ascundeți datele de internet de la ISP-ul dvs., dacă doriți să transmiteți în flux Netflix în străinătate sau vă conectați la o rețea publică neîncrezătoare, un VPN ar fi o investiție utilă. Dar doar pentru că ați văzut mai multe reclame online, nu înseamnă că cazurile de utilizare pentru VPN-uri s-au schimbat. În plus, deoarece devine o modalitate mai profitabilă pentru influenți de a câștiga bani online, probabil că ar trebui să fiți și mai sceptici atât față de reclame, cât și față de furnizorul însuși.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, articole gaming”