Ibuprofen și alte analgezice comune din deșeurile dE hârtie.

Discutii despre fenomene stiintifice, teorii, teste, experimente, descoperiri, astronomie, chimie, biologie..., Brainiacs, Vanatori de mituri. teste si intampalari in urma unui experiment......
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Ibuprofen și alte analgezice comune din deșeurile dE hârtie.

Mesaj de cimaxcim »

Cercetătorii de la Universitatea din Bath au folosit terebentina pentru a produce precursori chimici ibuprofenului și a altor analgezice comune din deseurile de hartie.
ibuprofen 200 300 400 600.jpg

Este probabil corect să spunem că atunci când majoritatea oamenilor evocă imagini ale industriei farmaceutice, nu există adesea o asociere între producția de medicamente care salvează vieți și declinul mediului. Dar, potrivit unui studiu din 2019 realizat de The Conversation , companiile farmaceutice produc mai multe tone de echivalent de dioxid de carbon per milion de dolari decât industria auto. „După calculele noastre, piața farmaceutică este cu 28 la sută mai mică, dar cu 13 la sută mai poluantă decât sectorul auto”.

Din fericire, un grup de oameni de știință de la Universitatea din Bath din Regatul Unit au găsit o modalitate pentru transformarea β-pinenei, o componentă găsită în terebentină, în precursori farmaceutici pe care apoi i-au folosit pentru a sintetiza paracetamol și ibuprofen. În prezent, majoritatea companiilor care produc acele analgezice folosesc precursori chimici derivați din țiței. Între timp, terebentina este un produs secundar pe care îl produce industria hârtiei la o scară de peste 350.000 de tone pe an. Cercetătorii spun că au folosit cu succes și terebentină pentru a sintetiza 4-HAP, un precursor al beta-blocantelor, salbutamolul pentru un inhalator pentru astm bronșic și o serie de produse de curățenie de uz casnic.
(RS)-Ibuprofen_Structural_Formula_V1.png
Ibuprofenul (cu denumirile comerciale Brufen și Advil) este un antiinflamator nesteroidian din clasa derivaților de acid propionic, utilizat ca antiinflamator,analgezic și antipiretic. Printre principalele indicații se numără: durere de intensitate ușoară până la moderată, febră, poliartrită reumatoidă, artroză și dismenoree. Căile de administrare disponibile sunt orală, intravenoasă, topică și rectală.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiinta”