Sonda lunară Luna-25 a Rusiei intră pe orbita satelitului natural al Pământului - Roscosmos

Discutii despre fenomene stiintifice, teorii, teste, experimente, descoperiri, astronomie, chimie, biologie..., Brainiacs, Vanatori de mituri. teste si intampalari in urma unui experiment......
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Sonda lunară Luna-25 a Rusiei intră pe orbita satelitului natural al Pământului - Roscosmos

Mesaj de cimaxcim »

„Stația automată Luna-25 proiectată la Asociația de Cercetare și Producție Lavochkin (parte a corporației de stat Roscosmos) a intrat pe orbita satelitului artificial al Lunii”, a spus Roscosmos într-un comunicat.

Stația automată Luna-25 și-a declanșat pentru prima dată propulsorul de frână de reglare la ora 11:57, ora Moscovei, timp de 243 de secunde, în timp ce a doua activare a implicat propulsoare de aterizare moale și a durat 76 de secunde, a spus Roscosmos.
25 luna 2023 99.jpg
„Pentru prima dată în istoria modernă a Rusiei, o stație automată a fost livrată pe orbita satelitului artificial al Lunii la ora 12:03”, a spus agenția spațială federală, adăugând că toate sistemele Luna-25 funcționează normal și comunicau cu sonda lunară era stabilă.

De acum, specialiștii în controlul la sol măsurau parametrii de navigație ai sondei lunare, a spus Roscosmos.

Aterizatorul lunar este setat să intre pe orbita lunii pe 16 august și să aterizeze ușor pe suprafața Lunii pe 21 august.

Misiunea Luna-25 își propune să testeze o aterizare ușoară pe suprafața satelitului natural al Pământului. Stația automată poate deveni prima misiune care aterizează pe polul sudic al Lunii. Stația va studia structura internă a Lunii și va explora resursele naturale, inclusiv apa, și va studia, de asemenea, impactul razelor cosmice și al radiațiilor electromagnetice pe suprafața Lunii.

La bordul stației automate Luna-25 sunt instalate mai multe camere video.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiinta”