Roscosmos publică primele rezultate ale măsurătorilor instrumentelor navei spațiale Luna-25

Discutii despre fenomene stiintifice, teorii, teste, experimente, descoperiri, astronomie, chimie, biologie..., Brainiacs, Vanatori de mituri. teste si intampalari in urma unui experiment......
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Roscosmos publică primele rezultate ale măsurătorilor instrumentelor navei spațiale Luna-25

Mesaj de cimaxcim »

MOSCOVA, 19 august. /TASS/. Stația spațială automată Luna-25, care orbitează în prezent în jurul Lunii, a efectuat mai multe sesiuni de măsurare cu instrumente științifice la bord și a primit primele rezultate ale cercetării, a declarat Roscosmos reporterilor.

"În timpul misiunii, hardware-ul științific, dezvoltat în Institutul de Cercetare Spațială (IKI) al Academiei Ruse de Științe a fost pornit de mai multe ori. În timpul analizei datelor, specialiștii IKI au obținut următoarele rezultate", a menționat corporația de stat.

primele rezultate ale măsurătorilor instrumentelor navei spațiale Luna-25.jpg
În special, nava spațială a înregistrat momentul impactului unui meteoriid.

„Instrumentul PmL [Monitor de praf lunar - TASS], conceput pentru înregistrarea particulelor care levitează în apropierea suprafeței lunare și pentru determinarea parametrilor plasmei înconjurătoare, a înregistrat un eveniment de impact meteorologic”, a spus corporația, precizând că meteoridul a aparținut cel mai probabil meteoritului Perseide. duș, pe care Luna-25 l-a traversat cu succes în drumul său spre Lună.

Spectrometrul de neutroni și gamma ADRON-LR a înregistrat cele mai intense linii de elemente chimice din spectrul energiei razelor gamma. Analizorul de energie ionică-masă ARIES-L, care ar trebui să cerceteze exosfera ionică din apropierea suprafeței din regiunea polară a Lunii, a fost pornit pentru prima dată.

„Datele obținute au făcut posibilă alegerea modului optim de funcționare a instrumentului pe suprafața lunară pentru măsurarea spectrelor de energie ale particulelor în intervalul de energie între 10 eV și 3.000 eV”, a adăugat corporația.

Capturarea a două imagini foto le-a permis specialiștilor IKI și a Universității de Stat din Moscova de Geodezie și Cartografie (MIIGAiK) să le lege de modelul digital de relief, care a sporit semnificativ cunoștințele despre orbita navei spațiale.

Anterior, Roscosmos a publicat prima imagine a suprafeței lunare, realizată de stația automată Lun-25. Imaginea arată craterul Zeeman, al treilea cel mai adânc crater din emisfera sudică a Lunii. Diametrul său este de aproximativ 190 km și adâncimea sa este de aproximativ 8 km.

"Fotografiile detaliate indică faptul că fundul craterului este presărat cu altele mai mici. Acest lucru se întâmplă, dacă unele importante, expulzate în timpul unui impact, cade înapoi, creând numeroase „depresiuni” mici", a explicat corporația de stat.

Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiinta”