Luna-25 s-a ciocnit cu suprafața Lunii – Roscosmos

Discutii despre fenomene stiintifice, teorii, teste, experimente, descoperiri, astronomie, chimie, biologie..., Brainiacs, Vanatori de mituri. teste si intampalari in urma unui experiment......
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Luna-25 s-a ciocnit cu suprafața Lunii – Roscosmos

Mesaj de cimaxcim »

TASS/. Stația lunară automată Luna-25, conform datelor neconfirmate, a fost distrusă după ce s-a ciocnit cu suprafața Lunii, a declarat duminică corporația spațială de stat din Rusia Roscosmos jurnaliştilor.

Agenția și-a amintit că, pe 19 august, sonda lunară era programată să primească propulsie pentru a coborî pe traiectoria de aterizare pe orbita eliptică a Lunii.

Imagine


„În jurul orei 14:57, ora decretului, conexiunea cu sonda lunară automată Luna-25 a fost pierdută”, conform lui Roscosmos.

Agenția spațială rusă a remarcat că toate măsurile privind amplasarea navei spațiale și stabilirea comunicațiilor cu aceasta în zilele de 19 și 20 august au dat zero rezultate.

„Rezultatele analizei preliminare sugerează că o abatere între parametrii reali și calculați ai manevrei de propulsie a condus nava spațială Luna-25 să intre pe o orbită nedesemnată și a încetat să mai existe în urma unei coliziuni cu suprafața Lunii”, a declarat Roscosmos.

Agenția a adăugat că o comisie specială interdepartamentală investighează deja cauza prăbușirii navei spațiale lunare rusești.

Misiunea lunară Luna-25
O rachetă purtătoare Soyuz-2.1b cu stația lunară automată Luna-25 a explodat din portul spațial Vostochny din Orientul Îndepărtat rus la ora 2:10, ora Moscovei, pe 11 august. Pe 12 și 14 august, sonda automată și-a ajustat traiectoria de zbor de două ori. Aterizatorul lunar a fost setat să intre pe orbita lunară pe 16 august și să aterizeze ușor pe suprafața Lunii pe 21 august.

Misiunea Luna-25 și-a propus să testeze o aterizare ușoară pe suprafața satelitului natural al Pământului. Stația automată ar fi putut deveni prima misiune care aterizează pe polul sudic al Lunii. Stația urma să studieze structura internă a Lunii și să exploreze resursele naturale, inclusiv apa, precum și să studieze impactul razelor cosmice și al radiațiilor electromagnetice pe suprafața Lunii.

La bordul stației automate Luna-25 au fost instalate mai multe camere video. Acestea au fost destinate să înregistreze un interval de timp al aterizării, o panoramă a satelitului natural al Pământului în format HDR și așezarea prafului pentru studiul său. Luna-25 urma să facă o înregistrare video programată și să facă fotografii ale Lunii la o comandă de pe Pământ.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiinta”