Nava spațială Soyuz MS-24 cu trei membri ai echipajului la bord pusă pe orbită

Discutii despre fenomene stiintifice, teorii, teste, experimente, descoperiri, astronomie, chimie, biologie..., Brainiacs, Vanatori de mituri. teste si intampalari in urma unui experiment......
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Nava spațială Soyuz MS-24 cu trei membri ai echipajului la bord pusă pe orbită

Mesaj de cimaxcim »

Nava spațială este de așteptat să se andocheze la modulul Rassvet (MIM-1) al segmentului rusesc al Stației Spațiale Internaționale la aproximativ 21:57, ora Moscovei.
Soyuz MS-24.jpg
Nava spațială cu echipaj Soyuz MS-24, care a fost explodata vineri din portul spațial Baikonur, s-a separat de a treia etapă a rachetei de transport Soyuz-2.1a, a raportat un corespondent TASS.

Echipajul navei spațiale este Oleg Kononenko, șef adjunct al Centrului de pregătire pentru cosmonauți Gagarin și comandantul echipei de cosmonauți Roscosmos, care va deveni al patrulea corespondent special TASS pe orbita avanpostului orbital, cosmonautul Nikolay Chub și astronautul NASA Loral O'Hara.

Nava spațială Soyuz MS-24 este de așteptat să se andocheze la modulul Rassvet (MIM-1) al segmentului rus al Stației Spațiale Internaționale (ISS) în jurul orei 21:57, ora Moscovei.

O'Hara se va întoarce pe Pământ la bordul navei spațiale Soyuz MS-24 în primăvara lui 2024, în timp ce misiunea spațială a lui Kononenko și Chub va dura până în septembrie anul viitor. După finalizarea misiunii, cosmonauții ruși se vor întoarce pe Pământ la bordul navei spațiale Soyuz MS-25. Kononenko ar putea deveni primul om de pe Pământ care a petrecut peste 1.000 de zile în spațiu, ca parte a expediției sale de un an.

Nava spațială este, de asemenea, încărcată cu aproximativ 120 kg de sarcină utilă, inclusiv echipamente foto și video, rații de alimente, articole personale și echipamente pentru experimente științifice.

Peste 70 de experimente sunt planificate pentru viitoarea expediție, 7 dintre ele vor fi efectuate pentru prima dată. În plus, Kononenko și Chub vor efectua patru plimbări în spațiu.

Kononenko va deveni al patrulea reporter special TASS de la bordul postului. El va transporta jucăria mascota spațială a agenției de presă, Inotasya, al cărei design și nume au fost alese de personalul TASS.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiinta”