O să punem din nou opincile pe Parlamentul din Budapesta, să vă iasă din cap fumurile

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

O să punem din nou opincile pe Parlamentul din Budapesta, să vă iasă din cap fumurile

Mesaj de cimaxcim »

Senatul a respins, vineri, în calitate de for decizional, cele trei proiecte referitoare la autonomia ţinutului secuiesc iniţiate de UDMR și respinse cu o zi în urmă și de către deputați, iar şedinţa a fost una tensionată. Diana Şoşoacă a mers la tribună cu o pereche de opinici și a acuzat o tentativă de lovitură de stat: „O să punem din nou opincile pe Parlamentul din Budapesta, domnilor de la UDMR, domnule Orban, să vă iasă din cap fumurile de autoguvernare. Dacă nu vă place în România, plecați în Ungaria, unde nu vi se dă nici dreptul de a candida acolo”.

Propunerea legislativă privind statutul de autonomie a ţinutului secuiesc, care a întrunit 104 voturi în favoarea respingerii şi opt voturi împotrivă, conform Agerpres, prevede „autonomizarea judeţelor Covasna, Harghita şi a unei părţi din judeţul Mureş şi constituirea lor ca regiune autonomă, cu personalitate juridică, în cadrul statului român" şi stabileşte limitele teritoriului acestuia.

Majoritatea senatorilor care au luat cuvântul de la tribuna Senatului - PSD, PNL, USR, AUR şi neafiliaţi - şi-au anunţat votul împotriva acestor proiecte, considerându-le neconstituţionale.

Șoșoacă.jpg
Diana Şoşoacă a mers la tribună cu o pereche de opinici și a acuzat o tentativă de lovitură de stat: „O să punem din nou opincile pe Parlamentul din Budapesta, domnilor de la UDMR, domnule Orban, să vă iasă din cap fumurile de autoguvernare. Dacă nu vă place în România, plecați în Ungaria, unde nu vi se dă nici dreptul de a candida acolo”.

„Să le spunem secuilor că nu sunt maghiari, nu au fost niciodată maghiari, au fost maghiarizaţi forţat, austro-ungarii au maghiarizat forţat. Secuiul nu are nicio legătură cu maghiarul.
Aceste proiecte au fost depuse cu două zile înainte de Crăciun pentru că se deschide posibilitatea de a schimba Constituţia pentru a regionaliza România, dar nu pe criterii etnice (...)
Ştiţi cum se fac aceste lucruri, prin lovitură de stat. Aşa s-a schimbat Constituţia, prin lovitură de stat şi în 1989. Vreau să întreb şi eu PSD-ul de când România a ajuns să fie jucată la masa de poker a politicii româneşti, de când românii trebuie să asiste la această cacealma pentru că sunt nişte ordine de undeva din plan european că se doreşte regionalizarea ţărilor. Avem nişte interese să punem în discuţie Constituţia României?”, a acuzat senatoarea.

Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”