Sute de fermieri, obligați să dea înapoi subvențiile APIA!

Culturi Agricole, Cresterea Animalelor - Medicina Veterinara, Pomicultura, Viticultura, Legumicultura, Mecanica Agricola, Unelte, Utilaje, Echipamente, Procesare, etc.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Sute de fermieri, obligați să dea înapoi subvențiile APIA!

Mesaj de cimaxcim »

Sute de fermieri au fost sancționați de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) după ce s-a constatat că nu au respectat regulile impuse pentru acordarea subvențiilor de la stat. În total, la Buzău, este vorba despre 300 de agricultori care, din diferite motive, sunt nevoiți să restituie un anumit procent din sumele încasate.


Imagine


ista fermierilor care se află în această situație poate fi consultată AICI: http://www.apia.org.ro/apia/ro/comunica ... ri-creante

Reamintim că, în această perioadă, se desfășoară campania de plată a avansului subvențiilor. Conform ultimei comunicări a instituției, în perioada 16 – 27.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 618.279 fermieri, reprezentând un procent de 74% din numărul total al fermierilor.

APIA: Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
Dinu Tudor
Da, este o realitate ca pe pajistile si pasunile naturale, nu se respecta conditiile impuse de UE si de traditia de secole. Eu as sanctiona mai drastic nerespectarea conditiilor. Dar as mari valoarea subventiilor pe unitatea de suprafata indiferent pe ce terenuri, prin reducerea personalului APIA. Stiati ca mai mult de jumatate din valoarea subventiei/ha, constituie salariile celor din birocratia romaneasca?? De necrezut, si totusi adevarat. Sunt multe nereguli si in declaratia de suprafata cu scopul de a obtine concret 40.000 euro pe mas 6.1 Eu stiu foarte bine mai mult de 5 persoane din judetul Dambovita in anul 2020, care declara fictiv, mazare pastai, cca 2 ha. Depune proiect pe 6.1,etapa 3, controlul culturilor de catre expertii OJFIR vine in oct, prezinta facturi false cu productie mazare pastai, (fara a fi urme de cultura). Deci, premeditat, declara aceasta cultura ce se seamana in februarie-martie si care in iunie este desfiintata, timp cand Apia inca este in inregistrari, si nu face controale. Stiu ce spun, deci fratilor se pot lua 2 mld lei (pe banii vechi) foarte usor.Cultura de mazare va fi in anul cand depune transa 2 de plata , atunci cand cultura trebuie sa existe, intradevar. ing. Dinu, tel 0726400292


Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Agricultura”