SUV-ul electric compact de la Volvo va fi numit EX30

SUV-ul electric compact de la Volvo va fi numit EX30

vehicul electric,
vehicul electric,

Vehiculul se numește EX30, iar un raport anterior al Auto Express sugerează că vizează vehiculele electrice MINI.

Volvo a testat pentru prima dată SUV-ul compact, pe care compania îl numește „cea mai sigură mașină din toate timpurile”.

Aparent, împărtășește mai multe componente de design cu EX90, inclusiv factorul de formă a hatchback-ului înclinat și lumina din spate.

 

Se pare că EX30 va folosi platforma pentru vehicule electrice dezvoltată de compania-mamă Volvo, Geely. Smart, o marcă automată stabilită între Mercedes-Benz și Geely, si  a folosit platforma pentru SUV-ul său electric compact numit #1. De aceea, Auto Express se așteaptă ca EX30 să fie disponibil ca un vehicul cu un singur motor de 268 de cai putere, cum ar fi numărul #1, sau ca un vehicul cu tracțiune integrală de 400 de cai putere, similar cu vehiculele electrice mai vechi Volvo.

Ca și alți producători de automobile, Volvo Cars își propune să devină complet electric până în 2030 și a dezvăluit primul său vehicul electric, SUV-ul XC40 Recharge, în 2019. De asemenea, a lansat o versiune mai curbă a acestuia, C40 Recharge, în 2021. Producătorul auto va dezvălui oficial EX30 pe 7 iunie, când vehiculul va fi disponibil și pentru precomandă în anumite piețe.

Optimized with PageSpeed Ninja