Vulkan Group a spus că dorește să saboteze planurile de expansiune ale gigantului Tesla EV.

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Vulkan Group a spus că dorește să saboteze planurile de expansiune ale gigantului Tesla EV.

Mesaj de cimaxcim »

Vulkan Group a spus că dorește să saboteze planurile de expansiune ale gigantului EV.

VULKAN_Gruppe_Logo.svg.png
Elon Musk a atacat marți după ce grupul de stânga Vulkan și-a revendicat responsabilitatea pentru un atac asupra unei substații care a oprit operațiunile la cea mai mare fabrică Tesla din Europa, lângă Berlin.

Potrivit unei scrisori postate pe site-ul web kontrapolis , Grupul Vulkan – care este clasificat în Germania drept extremist de stânga – a vrut să protesteze împotriva producătorului auto american, co-fondat de antreprenorul miliardar Musk, asupra amprentei sale asupra mediului.

„Fabrica contaminează apele subterane și consumă cantități uriașe din resursa de apă potabilă deja limitată pentru produsele sale”, se arată în scrisoarea grupului. „Tesla este un simbol pentru „capitalismul verde”.

Musk a recunoscut atacul într-o postare pe X , fost Twitter, numind protestatarii „cei mai proști eco-teroriști de pe Pământ”. Miliardarul a mers mai departe, gândindu-se de ce grupul ar viza mașinile electrice și nu pe cele alimentate cu combustibili fosili, dacă motivația lor este protejarea mediului.

Tesla Gigafactory – prima din Europa – este parțial situată într-o zonă de protecție a apei potabile . Mulți rezidenți, care se tem pentru calitatea apei în extinderea propusă a uzinei, susțin activiștii pentru schimbările climatice care au ocupat pădurea pentru a protesta împotriva planurilor Tesla.

Compania EV vrea să-și extindă fabrica de 300 de hectare cu încă 170 de hectare, ceea ce ar presupune defrișarea a peste 100 de hectare de pădure. Tesla estimează că extinderea își va crește capacitatea de la aproximativ 300.000 de mașini în prezent la 1 milion pe an.

La sfârșitul lunii februarie, locuitorii din Grünheide unde se află fabrica au votat împotriva extinderii. Votul nu a fost obligatoriu, dar primarul orașului a declarat pentru presa germană rbb că nu va prezenta planul actual consiliului municipal. Următoarea ședință de consiliu este programată pentru 14 martie.

Între timp, planta a fost în centrul tensiunilor tot mai mari.

„Scrisoarea de mărturisire ne-a fost trimisă, acum îi verificăm autenticitatea”, a declarat biroul de presă al Poliției din Brandenburg pentru POLITICO despre revendicarea de responsabilitate a Grupului Vulkan. „Infrastructura critică poate fi întotdeauna o țintă, dar nu au existat indicii concrete pentru incendiere.”

Într-un comunicat de presă de luni, poliția a anunțat că a fost informată despre un stâlp de electricitate în flăcări, care a provocat o întrerupere la o substație la ora 5:15. Mai multe instituții de presă naționale au raportat că a fost desfășurată și echipa de bombe, ceea ce purtătorul de cuvânt al poliției a negat POLITICO.

Pana de curent la substația din apropiere a oprit producția la Tesla. Numeroase gospodării din regiune sunt încă afectate.

O anchetă a fost deschisă de Oficiul de Stat pentru Investigații Criminale din Brandenburg pentru a stabili cauza incendiului.

Mai multe persoane au campat în pădurea din apropierea fabricii Tesla din 29 februarie. „Distanța dintre tabără și locul actual al crimei este de peste 4 km”, a spus poliția.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”