• LOG IN
  • Data
  • Căutare

Ecolomania Forum™

-= Idei pentru viitor =-


Un vulcan pentru a obţine energie VIDEO

Energia geotermală

Un vulcan pentru a obţine energie VIDEO

Mesajde Energia » Mar Ian 24, 2012 1:19 am

[youtube]Oscqx08zBXQ[/youtube]

Cod: Selectaţi tot
The Newberry Volcano Enhanced Geothermal Systems (EGS) Demonstration is being conducted in the Deschutes National Forest in central Oregon. EGS technology has the potential to greatly increase geothermal power generation in the U.S. and around the world. Geothermal systems provide a source of renewable, baseload power generation that's environmentally friendly, and generates tax revenue and family-wage jobs at home that can help ensure our national energy independence. EGS is the future of geothermal energy.


Testul va fi realizat în această vară şi îşi propune să demonstreze funcţionabilitatea unei noi tehnologii în domeniul enegiei verzi. Acest proiect este promiţător şi a atras sprijinul financiar al guvernului federal, precum şi a altor investitori privaţi, printre care şi Google. Investiţiile se ridică la 43 de milioane de dolari.

Cei care au iniţiat proiectul speră ca apa să revină la suprafaţa suficient de repede şi de fierbinte pentru a oferi o alternativă ieftină şi curată de energie, care nu este dependentă de soare, ori de vânt. Până acum, gazul natural ieftin a pus o piedică în dezvoltarea tehnologiei care ţine de energia geotermală. Mai există şi teama ca prin pompări şi sondări la mare adâncime să nu se provoace cutremure şi instabilitate a scoarţei.

WWF.jpg


“Ştim deja că acolo este căldură. Întrebarea este dacă putem antrena în sistem suficientă apă la costuri cât mai mici, astfel încât energia să fie ieftină”, susţine Susan Petty, preşedinte al AltaRock Energy din Seattle, unul dintre cei doi dezvoltatori care au lansat proiectul ambiţios.

În energia geotermală, apa caldă sau aburul care se află la mică adâncime de suprafaţă sunt folosite pentru a pune în funcţiune o turbină. Odată pusă în mişcare, se creează energie. Până acum, zonele viabile au fost deja exploatate. Acesta sunt, în special, în partea de vest a SUA. Însă, prin noua tehnologie, procesul va putea fi repetat oriunde.

Testul care va începe în această vară îşi propune să spargă barierele. Acum, inginerii sunt în căutarea de locuri noi cu roci calde ce nu sunt crăpate sau fisurate, folosind tehnologia Enhanced Geothermal Systems. "Pentru a construi tehnologie geotermală la scară mare, în afara zonelor în care poate fi deja exploatată, cere o abordare, tehnică şi planuri noi. Aici intervine EGS", spune Steve Hickman, cercetător în geofizică în cadrul Geological Survey din Menlo Park, California.

Un loc ideal pentru acest experiment este vulcanul Newberry. Din 2008, dezvoltatorii proiectului au pregătit deja terenul: au săpăt puţuri de mare adâncime. Apa rece urmează să fie pompată, iar aburii vor fi folosiţi pentru alimentarea turbinelor.

Citiţi mai multEVZ.ro
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Avatar utilizator
Energia
 

Înapoi la Energia geotermală

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron