Factura verde e piperată. Cât ne va costa combaterea schimbărilor climatice

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 434
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Factura verde e piperată. Cât ne va costa combaterea schimbărilor climatice

Mesaj de cimaxcim »

Combaterea schimbărilor climatice și reducerea amprentei de carbon va costa companiile 2.500 de miliarde de dolari. E o sumă uriașă, concentrată mult în Europa, acolo unde sunt și cele mai ambițioase planuri. Toate reprezintă costuri care mai devreme sau mai târziu vor ajunge la consumator.


Combaterea efectelor provocate de schimbările climatice va costa companiile din întreaga lume mii de miliarde de dolari. Studiile arată că aproape toate sectoarele vor fi afectate financiar, însă analiștii atrag atenția că puține sunt companiile care sunt pe deplin pregătite pentru valul de reglementări care urmează să vină peste ele.

Având în vedere că Organizația Națiunilor Unite a avertizat recent că perspectivele climatice sunt sumbre, riscul final al companiilor care nu sunt pregătite să adopte toate măsurile impuse de autorități este pierderea completă a business-ului.

Analiștii spun că tranziția către o economie neutră poate avea succes doar dacă industriile afectate nu vor fi supraîmpovărate, iar schimbările vor fi gestionate activ de ambele părți - autorități și companii.
Facturi mari pentru nimic.png
Factura pentru companiile din întreaga lume se ridică la aproape 2.500 de miliarde de dolari în următorii zece ani, estimează asigurătorul german Allianz, citat de Bloomberg. Grupul german a analizat cele mai importante măsuri privind lupta împotriva schimbărilor climatice adoptate sau propuse până în prezent la nivel global, iar concluzia este că aproape toate sectoarele de activitate vor fi afectate financiar.

Citrste articolul complet pe DiGi24
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”