Insule artificiale cu eoliene cât două treimi din turnul Eiffel.

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 434
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Insule artificiale cu eoliene cât două treimi din turnul Eiffel.

Mesaj de cimaxcim »

Danemarca are abilităţi excelente pentru lupta împotriva schimbărilor climatice şi vrea să împărtăşească aceste cunoştinţe cu toată lumea. Emisiile de carbon pe care le produc danezii sunt printre cele mai reduse din lume, dar intenţionează să le scadă şi mai mult. Pentru asta au prevăzut deja mai mulţi bani la bugetul pentru mediu şi au un plan uriaş de înlocuire a combustibilor fosili cu energii verzi. Tomas Anker Christensen este ambasadorul pentru climă al guvernului de la Copenhaga. Aflăm de la el toate detaliile despre soluţiile pe care le propune Danemarca pentru binele comun al planetei într-un interviu acordat în exclusivitate Digi24.




Exploatările de petrol şi gaz din Marea Nordului pe care le face Danemarca vor fi închise. Acesta este o parte dintr-un plan mai amplu al danezilor, care vor ca până în 2050 să închidă tot ceea ce înseamnă extracţie de combustibil fosil. La nivelul Uniunii Europene, Danemarca este cel mai mare producător de petrol. Are 55 de platforme petroliere care lucrează pe 20 de perimetre cu resurse. Punerea în practică a acestei decizii înseamnă costuri mari pentru danezi, dar în mod sigur va avea un impact semnificativ pe plan internaţional.

Tomas Christensen, ambasadorul Danemarcei pentru climă: În primul rând, aceasta este o decizie națională daneză. Deci este despre profilul nostru energetic și viitorul nostru energetic. Decizia este să închidem toate exploatările de petrol și gaz din Marea Nordului și Danemarca este cel mai mare producător de petrol din Uniunea Europeană. Credem că este o decizie simbolică, dar de asemenea și una care îi va permite Danemarcei să aducă un argument la nivel global pentru activități de acest gen. Avem o colaborare puternică cu alte țări din lume, legată de folosirea cărbunelui și stoparea ei în toată lumea. Credem că pe baza ei se pot dezvolta inițiative similare legate de petrol și gaz. Dar până la urmă, amestecul de energie din fiecare țară este o decizie națională și nu putem noi să spunem ce poate folosi fiecare.

Stire integrala pe Digi24
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”