Ce a fost înainte de Big Bang? :MAREA" intrebare pusa de Cristian Presură

Discutii despre fenomene stiintifice, teorii, teste, experimente, descoperiri, astronomie, chimie, biologie..., Brainiacs, Vanatori de mituri. teste si intampalari in urma unui experiment......
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 434
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Ce a fost înainte de Big Bang? :MAREA" intrebare pusa de Cristian Presură

Mesaj de cimaxcim »

Ce a fost înainte de Big Bang? Intreaba Cristian Presură pe canalul sa de youtube.




Unele rspunsuri ale abonatilor sunt uluitoare:

Albu Iulian
Înainte de big-bang a fost informația care urma sa se materializeze in acesta dimensiune materiala.
 
   Cand Dumnezeu a creat fiintele materia nu exista.
   O lume a duhurilor a fost asezata in Imparatia Cereasca a lui Dumnezeu intr-o armonie desavarsita in care toate creaturile se bucurau din plin de libertatea, puterea si intelepciunea cu care au fost inzestrate sa traiasca si unde Dragostea domnea intr-o viata in care toate erau desavarsit structurate in ordinea lor.

   Dumnezeu a creat toate sa existe ca un “Trup” a carui menire era sa creasca si sa traiasca in invataturile divine ce asigurau prin Dragoste si Dreptate puterea si bucuria de a-l recunoaste si slavi ca Tata pe Cel ce le daduse viata vesnica,intr-o Imparatie in care raul nu exista.

   Din acest “Trup” facea parte si “omul” care fusese la randul lui creat dupa Chipul si Asemanarea lui D-zeu si care nu era o fiinta pe doua picioare cu niste calitati dupa cum isi imagineaza unii, ci avea aceeasi natura valorica, de duh si insusiri asemanatoare precum era si Tatal, caci Divinitatea nu putea creea ceva nedrept ,ori slab, pacatos sau muritor.

   Cum am mai fi putut vorbi despre un Dumnezeu al Dragostei daca am fi asistat la o “creatie” diferita sau opusa Divinitatii ca natura si valoare in care suferinta si moartea ar fi pandit fiinta de la prima ei miscare intr-o viata in care existenta in materie este doar o zbatere agonizanta,amagitoare cu un final muritor ?!

    Un astfel de dumnezeu nu poate fi cu adevarat Dumnezeu si mai ales Tata,caci un tata nu isi trateaza copilul ca pe o piesa de sah si nici nu-l pune in pericol de orice fel, ci se ingrijeste sa-I dea tot ce e mai bun.

   Intelegem deci ca adevarata creatie facuta de Dumnezeu este una a duhurilor intr-o dimensiune divina in care desavarsirea era absoluta in toate manifestarile unei vieti in care atat Tatal,cat si Fiul si Duhul Sfant erau prezenti,iar interactiunea intre diversele creaturi se desfasura in armonia interdependentei acestora prin Dragostea lui Dumnezeu ce fusese pusa in ele, toate avand in sine ascultarea de cele care le conduceau si care la randul lor le slujeau.

   Astfel,vorbim de preexistenta,viata dinainte de aparitia materiei in care toti oamenii au beneficiat de toate cele desavarsite facute de Cel ce ne-a creat, oameni ale caror duhuri sunt cuprinse intr-un singur cuvant “OM” iar asta datorita valorii in care toti traiam in desavarsire inainte de aparitia pacatului, alaturi de ingeri si alte creaturi ceresti.

   De fapt, cuvantul Adam din ebraica se traduce “oameni”, ceea ce ne spune despre unitatea si valoarea de inceput a unui “Trup” in care duhurile existau si se identificau prin invatatura Cuvantului pe care si-o insusisera mai inainte,in starea desavarsita.

   Nu intamplator gasim in NT invatatura ideii de “trup” duhovnicesc exprimata prin cuvinte precum Templu, Mireasa sau Femeie in dreptul celor crestini.ele fiind reprezentarea viziunii absolute a lui Dumnezeu in diferite contexte, raportata la unitatea celor care formeaza Adunarea crestina,iar cu aceasta “masura” duhovniceasca D-zeu ne da reperul prin care sa intelegem ca in limbajul Lui prin singular trebuie sa intelegem pluralul atunci cand ni se relateaza aspecte ale lucrarilor Lui cu umanitatea,precum in Gen privind crearea Omului sau evenimente desfasurate in Cer cum intalnim in Apoc.

   Aparitia pacatului in Cer prin Lucifer a dus la razvratirea acestuia impotriva Creatorului sau, schimband invataturile desavarsite si inlocuindu-le cu unele prin care sa convinga, mai intai pe ingeri iar mai apoi pe celelalte creaturi, ca prin ele fiecare poate fi un dumnezeu intr-o lume separata de Divinitatea creatoare.

   Astfel,in Cer s-a pornit un “razboi” la nivel de cuvant pe care Apocalipsa il aminteste si in care invataturile false nascocite de satan au inceput sa ia locul adevarurilor desavarsite cunoscute pana atunci, a treia parte din ingeri lasandu-se inselati si convinsi sa le urmeze.Mai apoi, dupa cum citim in Gen. este randul Omului (adica totalitatea duhurilor de “om”), sa fie incercat in “Gradina” sadita in Eden de D-zeu si unde fiecare dintre noi am fost mai mult sau mai putin inselati sa luam din invatatura falsa creata de satan prin intermediul “Pomului BR”.

   Caderea in pacat a creaturilor a dus la dezvoltarea invataturilor false dand nastere unor noi concepte prin care satan avea sa-si puna planul in aplicare,acela de a convinge fiecare creatura ca poate fi propriul sau dumnezeu si astfel sa reformuleze viziunea despre viata in constiinta tuturor creaturilor pentru a se creea o noua lume intr-o alta dimensiune a carui stapan el sa fie “recunoscut” indirect ca fiind dumnezeu.

   Prin urmare,odata cu alungarea Omului din Gradina Edenului,accesul la intelepciunea desavarsita a fost diminuata atat datorita alegerii voite a duhurilor de om de a urma noile invataturi create de satan, cat si din cauza pierderii intelepciunii originale ce le-a adus neputinta de a-si mai aminti adevarurile lui Dumnezeu.

   Cu toate acestea,Divinitatea creatoare a continuat si in Eden sa ajute duhurile de om sa se intoarca la invataturile in care traisera pana la aparitia pacatului,dupa cum o facuse si in Gradina prin prezenta “Pomului Vietii”, insa acestea in marea lor majoritate,n-au mai vrut sau n-au mai putut sa se dezica de invataturile false primite de la satan si au continuat sa traiasca prin ele,fiecare cautandu-si invatatura care sa-l faca sa se simta dumnezeu.Noul “trup” pe care satan a reusit sa-l formeze,ca o replica opusa “Trupului” din starea desavarsita in care Fiul era socotit Cap,avea sa duca la reformularea tuturor conceptelor pe care creaturile le stiau din starea desavarsita,o noua intelegere despre viata, si implicit crearea unor noi “valori” care sa dea nastere unei noi lumi in care fiecare duh sa se regaseasca si sa se bucure de provocarile acesteia.In consecinta fiecare duh de om si-a construit propria existenta pe noile invataturi formate alegandu-si dupa buna placere ceea ce a considerat ca I se potriveste mai bine si sa-l identifice ca fiind unic,un mic sau mai mare dumnezeu intr-o lume in care totul sa fie posibil.

   Data fiind natura de duh in care toate existau,satan nu putea sa se simta si nici sa fie recunoscut ca un dumnezeu in conditiile in care natura divina era rodul creatiei lui Dumnezeu Tatal,iar asta obliga ca pe langa toate conceptele inventate de el sa existe si locul care sa permita exprimarea totala si vie a celor “create” de el (si mai apoi de duhurile de om), adica o alta natura opusa celei de duh si anume MATERIA.

   Doar asa “creatia” lui putea fi completa pentru ca tot acel “trup” cazut in pacat sa poata transpune si in fapt, intr-o dimensiune care sa permita aceasta, toate cate au fost construite la nivel ideatic in viata de duh.Libertatea,vointa si puterea de alegere cu care toate creaturile au fost inzestrate sa traiasca in starea de duh a fost temelia pe care fiecare duh si-a structurat propria identitate folosindu-se de noile invataturi aparute prin satan,impreuna contribuind la planul ce avea sa duca la “nasterea”noii lumi si implicit la dimensiunea materiala. In toata aceasta ecuatie,Divinitatea nu putea interveni prin a forta creaturile sa se intoarca la invataturile desavarsite in care crescusera si nici sa “blocheze” in vreun fel dreptul creaturilor de a-si hotari singure viitorul existentei lor sau deciziilor de a-si duce la implinire planul prin care fiecare sa se simta un mic dumnezeu in noua dimensiune materiala ce avea sa apara si unde fiecare sa traiasca conform cu invataturile alese la bunul plac din “Pomul Cunostintei Binelui si Raului” ! In schimb,
   Divinitatea a respectat propriile Legi ale Cerului lasand ca cele dupa care functionau creaturile sa se exprime la maxima lor intensitate,astfel dovedind intregii Creatii ceresti Dragostea infinita ce o caracteriza. Mai mult,ca nista Parinti desavarsiti Divinitatea a avertizat privind pericolele si raul ce urma sa fie, dar a dat si ajutor pe intregul parcurs al evenimentelor petrecute,.tuturor creaturilor cazute in pacat, prin a le reaminti invataturile curate de inceput.
   Cu toate acestea,creaturile n-au putut evita judecata prin care au trecut,de fapt o “auto-judecata” a convingerilor formate in raport cu invataturile originale in care crescusera in starea desavarsita si prin care fiecare si-a hotarat drumul ce avea sa-l parcurga in viata ce urma sa o traiasca in materie.
   Astfel se creeaza destinul,unic in felul sau pentru fiecare creatura in parte ce avea sa decurga automat in dimensiunea materiala din tot bagajul informational cumulat in preexistenta si prin care oamenii aveau sa isi exprime dorintele si placerile traite la nivel ideatic in starea de duh,insa toate sub jurisdictia directa a Dreptatii divine in urma judecatii,de a primi fiecare numai ceea ce merita.
 Vasile Spirea
Ne punem intrebari absolut stupide !!! Si la care nu exista raspuns decit in religie !! Oare de ce nu ne intrebam cum sa vindecam bolile sau cum sa terminam cu foametea sau de ce viata unui copil depinde de o operatie de 500.000E ?? De ce ne punem intrebari care ne ocupa minte inutil ?? Si , daca am avea raspunsul, l-am intelege ? Probabil ca nu ...pentru ca mintea noastra...atunci cind e , e finita !! Puneti intrebari pertinente si faceti emisiuni utile !!
 
 
 
 
 
 
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiinta”