De ce s-a blocat programul Rabla pentru mașinile electrice. Ministrul Mediului: Este prea multă birocrație

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 434
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

De ce s-a blocat programul Rabla pentru mașinile electrice. Ministrul Mediului: Este prea multă birocrație

Mesaj de cimaxcim »

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit la Digi24 despre programul Rabla Plus pentru mașinile electrice. Potrivit acestuia, niciun dosar nu a fost aprobat până acum și există în continuare dosare neaprobate depuse încă din 2020. Motivul pentru acest blocaj, spune ministrul, este birocrația care face ca totul să fie „complicat și stufos”. De asemenea, situația este asemănătoare și în cazul programului Rabla Clasic.



Deși programul Rabla Plus a început de trei săptămâni, Administrația Fondului de Mediu (AFM) nu a aprobat niciun dosar depus în această perioadă.

„Aprobările merg încet pentru că, din păcate, sistemul este unul birocratic. Așa l-am găsit și încă nu am făcut modificări. AFM-ul nu a aprobat până acum niciun dosar. Săptămâna aceasta intră în comitetul de aprobare primele dosare, depuse după data de 26 aprilie, de când s-a deschis programul”, a precizat Tanczos Barna.

Potrivit ministrului Mediului, începând de săptămâna viitoare lucrurile ar trebui să se miște și astfel să fie aprobate cel puțin 200 de dosare săptămânal.


„Am solicitat ca săptămânal cel puțin 200 de dosare să fie aprobate, astfel încât programul să pornească. Am primit acest semnal săptămâna trecută, că acele comitete de avizare și de aprobare nu sunt organizate din cauza faptului că au venit foarte multe dosare din 2020, nici măcar acelea nu au fost terminate.

Este o procedură prea complicată și prea stufoasă. Am cerut conducerii AFM să simplifice, să elimine direcțiile care oricum nu au o contribuție în aprobarea dosarelor și să urgenteze procedurile”, a mai adăugat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului precizează că în continuare sunt câteva sute de dosare depuse din 2020. Pentru 2021, sunt câteva mii deja depuse, iar la începutul săptămânii vor veni aprobările.

„O să controlez personal evoluția pentru că până acum nu am primit un raport de la AFM, nu am fost informați cu privire la acest blocaj. Am cerut raport, am dispus să se simplifice procedurile și intră săptămâna aceasta în aprobare”, a adăugat ministrul Mediului.

Situația este asemănătoare și în cazul programului Rabla Clasic, spune ministrul. Nu a intrat în aprobare niciun dosar din 2021, în continuare fiind dosare din 2020. Acestea vor intra spre aprobare odată cu cele din programul Rabla Plus, adică de săptămâna viitoare.



Sursa DiGi24
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”