Live - Chandrayaan-3 din India încearcă să aterizeze pe Lună miercuri august 2023 la 8:34 ET

Discutii despre fenomene stiintifice, teorii, teste, experimente, descoperiri, astronomie, chimie, biologie..., Brainiacs, Vanatori de mituri. teste si intampalari in urma unui experiment......
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Live - Chandrayaan-3 din India încearcă să aterizeze pe Lună miercuri august 2023 la 8:34 ET

Mesaj de cimaxcim »

Misiunea Chandrayaan-3 a Organizației Indiane de Cercetare Spațială (ISRO), care a fost lansată pe 14 iulie și a intrat pe orbita lunii pe 5 august, va încerca să aterizeze miercuri, în jurul orei 8:34 EDT. Urmează încercarea Rusiei de a învinge India până la lovitura care s-a terminat prost . Transmisia live a ISRO (vizionați mai jos) este programată să înceapă la 3:50 AM EDT.
Chandrayaan-3 din India.jpg
Elementul de aterizare Vikram al lui Chandrayaan-3 va încerca să aterizeze în apropierea polului sudic al Lunii, despre care se crede că conține gheață de apă . Ar putea furniza apă, oxigen și combustibil crucial pentru viitoarele misiuni și baze lunare. Cu toate acestea, aterizarea s-ar putea dovedi dificilă, deoarece regiunea este cunoscută pentru teren accidentat și cratere umbroase. Predecesorul imediat al acestei misiuni, Chandrayaan-2, s-a prăbușit în 2019 , când cobora la polul sud lunar.

Chandrayaan-3 folosește un „design bazat pe eșec” pentru a încorpora lecțiile de la „ aterizarea dură ” din 2019. Noua versiune include o zonă de aterizare extinsă, upgrade de software și mai multe sisteme redundante pentru a salva eventualele întreruperi.

Contul X al IRSO (fostul Twitter) a postat marți dimineața devreme: „Misiunea este conformă programului. Sistemele sunt supuse verificărilor regulate. Navigarea lină continuă.” De asemenea, a postat imagini cu suprafața Lunii luate de pe orbită.

Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiinta”