Chandryaan-3 a aterizat cu succes pe Lună

Discutii despre fenomene stiintifice, teorii, teste, experimente, descoperiri, astronomie, chimie, biologie..., Brainiacs, Vanatori de mituri. teste si intampalari in urma unui experiment......
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Chandryaan-3 a aterizat cu succes pe Lună

Mesaj de cimaxcim »

India tocmai a făcut istorie a zborurilor spațiale în mai multe moduri. Landerul Vikram al sondei spațiale Chandryaan-3 a aterizat cu succes pe Lună, marcând prima aterizare cu succes a țării pe suprafața lunii. Este doar a patra țară care face acest lucru după Uniunea Sovietică, SUA și China. Mai important, este prima țară care aterizează în apropierea polului sudic al Lunii – o țintă dificilă având în vedere terenul accidentat, dar importantă pentru încercările de a găsi gheață de apă . Alte națiuni au aterizat doar lângă ecuator.

Aterizarea are loc la patru ani după ce landerul Vikram al lui Chandryaan-2 s- a prăbușit efectiv . Organizația Indiană de Cercetare Spațială (ISRO) a proiectat continuarea cu un „design bazat pe eșecuri”, care include mai multe sisteme de rezervă, o zonă de aterizare mai largă și actualizări de software.
Modulul-indian-Chandrayan-3-se-apropie-de-Luna.jpg
Succesul lui Chandryaan-3 este o chestiune de mândrie națională pentru India. Țara a fost dornică să devină o putere majoră în zborurile spațiale și speră să lanseze o stație spațială în jurul anului 2030 . Acum poate pretinde că este una dintre puținele țări care au atins vreodată o suprafață extraterestră. Informațiile adunate lângă pol ar putea fi, de asemenea, cruciale pentru viitoarele misiuni lunare din India și din alte țări, care ar putea folosi orice gheață descoperită pentru combustibil, oxigen și apă.

De asemenea, aterizarea pune India înaintea altor țări care se întrec pentru a ateriza pe Lună, dacă nu întotdeauna pentru prima dată. Nava spațială a Rusiei Luna-25 s-a prăbușit cu doar două zile mai devreme , iar Israelul se așteaptă la o continuare a aterizatorului său Beresheet în 2024. De asemenea, Emiratele Arabe Unite vor să aterizeze până în 2024. Între timp, SUA speră să readucă oamenii pe Lună cu ajutorul său. Misiunea Artemis 3 la sfârșitul anului 2025. Acestea nu includ nici eforturile comerciale. Există un interes reînnoit pentru cel mai apropiat vecin cosmic al Pământului, iar India face acum parte din această avangardă.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiinta”