India lansează o navă spațială pentru a studia soarele "Aditya-L1"

Discutii despre fenomene stiintifice, teorii, teste, experimente, descoperiri, astronomie, chimie, biologie..., Brainiacs, Vanatori de mituri. teste si intampalari in urma unui experiment......
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

India lansează o navă spațială pentru a studia soarele "Aditya-L1"

Mesaj de cimaxcim »

Prim-ministrul indian Narendra Modi vrea să recreeze boom-ul IT al Indiei cu spațiu, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters . Și eforturile Organizației Indiane de Cercetare Spațială arată că țara își dorește cu adevărat să fie cunoscută ca un jucător important. La doar o săptămână după ce Chandrayaan-3 a aterizat pe Lună , agenția spațială a țării a lansat deja o rachetă care transportă Aditya-L1, prima misiune indiană dedicată observării soarelui.

Imagine

Aditya-L1 va parcurge 930.000 de mile pe parcursul a patru luni, până când va ajunge la punctul Lagrange L1 dintre Soare și planeta noastră. Un punct Lagrange este un loc de echilibru între două corpuri masive care orbitează, unde obiectele tind să rămână pe loc, reducând astfel la minimum consumul de combustibil al unei nave spațiale. Nava spațială va rămâne pe orbită pentru a colecta date despre care oamenii de știință speră că le-ar ajuta să-și dea seama de ce corona soarelui este mai fierbinte decât suprafața sa.

Ei speră, de asemenea, că misiunea ar putea oferi informații despre modul în care radiația solară și diferitele fenomene solare afectează sistemele de comunicații și sateliții, precum și rețelele electrice. Înțelegând aceste efecte, companiile și agențiile spațiale pot proteja mai bine sateliții de pe orbită. Dacă oamenii de știință pot prezice ejecțiile de masă coronală, de exemplu, ei pot alerta operatorii, astfel încât să poată opri puterea sateliților lor înainte de apariția fenomenului. În plus, oamenii de știință speră că Aditya-L1 poate face lumină asupra comportamentului vântului solar și asupra modului în care activitatea soarelui poate influența clima Pământului pe termen lung.




Sankar Subramanian, principalul om de știință al misiunii, a declarat: „Ne-am asigurat că vom avea un set unic de date care nu este disponibil în prezent de la nicio altă misiune. Acest lucru ne va permite să înțelegem soarele, dinamica lui, precum și heliosfera interioară. , care este un element important pentru tehnologia actuală, precum și aspectele spațiale și meteo.”

India are deja alte câteva misiuni pregătite pentru următorii ani. Colaborează cu Japonia pentru a trimite un lander și un rover fără echipaj pentru a explora regiunea de la polul sudic al Lunii până în 2025. Înainte de asta, până anul viitor, intenționează să lanseze orbitere pentru a observa Marte și Venus.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiinta”