Afirmațiile Washingtonului sunt „false și au ca scop inducerea în eroare a publicului internațional”.

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Afirmațiile Washingtonului sunt „false și au ca scop inducerea în eroare a publicului internațional”.

Mesaj de cimaxcim »

Purtătorul de cuvânt al guvernului irakian, Basem al-Awadi, a declarat că coaliția internațională „a deviat de la îndatoririle sale și de la mandatul care i-a fost acordat”.

„Administrația SUA a comis un nou act de agresiune împotriva Irakului și i-a încălcat suveranitatea, deoarece bombardamentul a vizat locațiile forțelor noastre de securitate din regiunile Akashat și al-Qaim, precum și așezările învecinate în care locuiesc civili”, purtătorul de cuvânt. a spus, adăugând că coaliția internațională, „a deviat de la îndatoririle sale și de la mandatul care i-a fost dat”. Potrivit acestuia, prezența coaliției pe teritoriul irakian a dus la implicarea țării în conflicte regionale și internaționale. „Guvernul irakian”, a adăugat el, „va depune toate eforturile necesare pentru a proteja teritoriul irakian”.

Basem al-Awadi a subliniat, de asemenea, că declarațiile despre atacurile pre-coordonate ale Washingtonului cu Bagdadul asupra zonelor de frontieră ale forțelor aeriene americane nu sunt altceva decât o falsificare.

„Partea americană a falsificat în mod deliberat faptele, pretinzând coordonarea prealabilă [cu Irakul] asupra agresiunii efectuate”, a spus purtătorul de cuvânt.

El a adăugat că afirmațiile Washingtonului în acest sens sunt „false și au ca scop inducerea în eroare a publicului internațional”.

Yahya Rasool, un purtător de cuvânt al comandantului șef al forțelor armate irakiene, a declarat mai devreme că bombardarea forțelor aeriene americane asupra zonelor de frontieră ale Irakului este o încălcare a suveranității țării și va avea consecințe nedorite pentru securitatea și stabilitatea Irakului în întreaga regiune. .

Comandamentul Central al SUA a spus că atacurile aeriene, care au lovit peste 85 de ținte, au vizat Forța Quds a Corpului Gărzii Revoluționare Islamice din Iran (IRGC, unități de elită ale forțelor armate iraniene) și grupuri aferente.










Statele Unite și Regatul Unit au desfășurat lovituri asupra pozițiilor controlate de Houthi din Yemen într-un nou val de atacuri împotriva grupului yemenit aliniat Iranului, care a vizat interesele SUA și israeliene în solidaritate cu palestinienii.

Pe lângă loviturile de sâmbătă, Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a lovit și o rachetă antinavă Houthi care a fost „pregătită să se lanseze împotriva navelor din Marea Roșie” duminică dimineața. Atacurile Houthi asupra navelor legate de Israel în strâmtoarea îngustă Bab al-Mandeb din Marea Roșie au perturbat comerțul global, atragând răspunsul SUA și al Regatului Unit.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”