Gigi Becali a câștigat la CEDO procesul împotriva României, pentru condamnarea sa la închisoare

Aici vorbim despre toate subiectele ce nu se incadreaza in celelalte forumuri
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Gigi Becali a câștigat la CEDO procesul împotriva României, pentru condamnarea sa la închisoare

Mesaj de cimaxcim »

Finanțatorul FCSB a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare
Pe data de 20 mai 2013, finanțatorul FCSB a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare. Afaceristul s-a plâns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) că acea condamnare a fost dată ilegal.



George Becali, cunoscut ca Gigi Becali, (n. 25 iunie 1958, Zagna, Brăila, România) este un om de afaceri și politician român.

A fost membru al Parlamentului European între iunie 2009 și decembrie 2012 și membru al Parlamentului României din decembrie 2012 până la condamnarea penală în mai 2013.

Este cunoscut pentru actele filantropice în sprijinul unor comunități de sinistrați, asociații religioase.

A donat bani pentru construirea de biserici, precum donația de câteva milioane de euro făcută către bisericile ortodoxe românești de la Muntele Athos. Printre acțiunile de binefacere a fost construirea unui sat pentru sinistrații de la Vadu Roșca (județul Vrancea)

Becali.jpg
În 2013 a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul lipsirii ilegale de libertate din 2009. Ulterior și-a dat demisia din PNL, devenind deputat independent. În urma unei condamnări ulterioare, [care?] această condamnare s-a activat și astfel mandatul său de parlamentar a încetat de drept la 20 mai 2013.

Pe 3 aprilie 2015 George Becali a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare.


George Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în data de 20 mai 2013. Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roșia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafața totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecință prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari. În același dosar, fostul ministru al apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.
Gigi Becali: „Pentru 800.000 de euro, mi-au luat 3 milioane de euro”
Gigi Becali poate să invoce decizia CEDO în orice proces pe care îl va începe împotriva statului român, și să ceară despăgubiri. Un judecător român va decide, însă, dacă afaceristul ar trebui să primească despăgubiri.
„Am o rugăminte. Azi am primit o veste pe care o aștept de 10 ani. O veste de mare bucurie, de mare fericire pentru mine. Mult a suferit mult familia mea pentru că am fost batjocorit și condamnat. A venit vestea astăzi de la CEDO. Condamnă România pentru un proces neechitabil (contra n.r.) lui Becali George. Adică spune: a fost condamnat pentru o faptă care nu era incriminată.
Nu vreau să vorbesc fotbal că sunt prea fericit. Trăiesc o bucurie a sufletului de fapt. Ce se va întâmpla? Pentru 800.000 de euro, mi-au luat 3 milioane de euro. Trebuie să-mi dea, dacă au luat trei ori, trebuie să dea 9 (milioane de euro n.r.). Plus daunele pe care le voi cere eu pentru celelalte vătămări. Nu banii sunt problema. Problema e mulțumire sufletească. De mult așteptam. Toate alea ce le cântam în pușcărie din Psaltire (…). Acuma știi care e treaba? Nu mai am răutate. Poate așa a făcut Dumnezeu acum. Dacă era acum câțiva ani, poate făceam tam-tam mare”, a declarat Gigi Becali.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii generale”