Bobby Kotick, ar dori să cumpere TikTok

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 442
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Bobby Kotick, ar dori să cumpere TikTok

Mesaj de cimaxcim »

Bobby Kotick, fostul CEO al Activision Blizzard care a demisionat la sfârșitul anului trecut, este aparent interesat să cumpere TikTok ca nouproiectul de lege din SUA amenință că va interzice aplicațiasau forța vânzarea acestuia. Potrivit unui raport alThe Wall Street Journal, Kotick a menționat ideea de a colabora pentru o astfel de achiziție lui CEO-ul OpenAI, Sam Altman, și altora care au participat cu el la o cină conferință săptămâna trecută, și a adus-o în discuție cu președintele executiv al ByteDance, Zhang Yiming. Dacă TikTok este vândut, notează WSJ , probabil ar costa sute de miliarde de dolari.
TikTok opened a transparency cente.jpg
Kotick a condus Activision timp de peste 30 de ani, dar nu a plecat tocmai într-o notă bună. Înun proces din 2021 care a fost soluționat anul trecut, compania a fost acuzată de încurajarea hărțuirii sexuale și a discriminării de gen sub conducerea sa, în ceea ce a fost descris drept o „cultură omniprezentă a băieților de frați la locul de muncă”.The Wall Street JournalLa scurt timp după aceea, a raportat că Kotick era conștient de acuzații de comportament neadecvat și de agresiune de-a lungul anilor și nu a dezvăluit în mod corespunzător consiliului de administrație unele dintre aceste cazuri. De asemenea, el a fost acuzat de hărțuire,The Vergenotat la acea vreme. Activision Blizzard a numit raportul „înșelător”.

După ce informația a ieșit la iveală,Angajații Activision Blizzard au plecatși i-a cerut lui Kotick demisia, dar asta nu s-a întâmplat. Kotick a rămas în cele din urmă ca șef al Activision Blizzardpână la finalizarea achiziției de către Microsoftîn 2023.

Presupusul interes al lui Kotick pentru TikTok vine într-un moment tumultuos pentru platforma extrem de populară, după ce parlamentarii au introdus săptămâna trecută „Legea privind protecția americanilor împotriva aplicațiilor controlate de adversari străini”, carea spus președintele Bidenar semna, dacă trece. În conformitate cu proiectul de lege, care merge miercuri la etajul Camerei pentru un vot, compania-mamă a TikTok din China, ByteDance,ar trebui să vândă aplicațiaîn termen de șase luni. În caz contrar, va fi interzis din magazinele de aplicații din SUA.

TikTok a încercat să-și determine milioanele de utilizatori din SUA să se ralieze în spatele lui în urma impulsului brusc al facturii și a trimis notificări push săptămâna trecutăsolicitând utilizatorilor să-și sune reprezentanții. După votul Camerei, unde se așteaptă să fie aprobat după aprobarea Comisiei pentru Energie și Comerț printr-un vot unanim de săptămâna trecută, proiectul de lege va trece la Senat. În timp ce preocupările parlamentarilor cu privire la TikTok se concentrează pe temerile privind confidențialitatea datelor și conexiunea acesteia cu China, WSJ observă că implicarea lui Altman în achiziția sa ar putea deschide aplicația până la posibilitatea de a fi folosită de OpenAI pentru a-și antrena modelele AI, ceea ce nu este exact. sunet ideal pentru utilizatori, fie.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”