SUA interzice vânzarea software-ului antivirus Kaspersky luna viitoare

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 742
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

SUA interzice vânzarea software-ului antivirus Kaspersky luna viitoare

Mesaj de cimaxcim »

antivirus Kaspersky.jpg
Administrația Biden a luat o acțiune de amploare pentru a interzice Kaspersky Labs să vândă produsele sale antivirus clienților din SUA. Compania rusă de software nu va putea vinde clienților noi începând cu luna iulie și nu va putea oferi servicii clienților actuali după septembrie.

Înainte de știrile oficiale, a declarat o sursăReuterscă conexiunile companiei cu guvernul rus au făcut din aceasta un risc de securitate cu potențialul de a instala malware, de a colecta informații privilegiate sau de a reține actualizările de software pe computerele americane. Secretarul de Comerț al SUA, Gina Raimondo, a anunțat astăzi interdicția la un briefing.

„Nu ați făcut nimic rău și nu sunteți supus niciunei sancțiuni penale sau civile”, eaa spusclienților actuali Kaspersky. „Cu toate acestea, v-aș încuraja, în termeni cât mai puternici posibil, să încetați imediat să utilizați acel software și să treceți la o alternativă pentru a vă proteja pe dumneavoastră și datele dumneavoastră și familia.”

Compania rusă a fost subiectul întrebărilor de securitate cibernetică de multe ori de-a lungul anilor. Comisia Federală de Comunicațiipune Kaspersky pe lista sacompaniilor care prezentau riscuri de securitate inacceptabile în 2022. În 2017, produsele Kaspersky au fostinterzis de utilizare în agențiile federale din SUA, iar afacerea a atras atenția și de laconducerea Regatului Unit în domeniul securității cibernetice.

Acest nivel de ordin prezidențial de blocare sau limitare a accesului la tehnologie și software din țările considerate adversare străine datează de la administrația Trump. În 2020, a făcut un efort pentru a interzice TikTok și WeChat pe motiv că aplicațiile deținute de chinez ar putea reprezenta un risc de securitate. Acțiunea aceeaa fost răsturnatîn 2021, dar a declanșat o revizuire a aplicațiilor care a culminat culegislația semnată de Bidenîn aprilie, asta ar putea forța TikTok să găsească un nou proprietar care să continue să opereze în State.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”