24M introduce un proces de reciclare directă a materialelor pentru bateriile semisolide Li-ion

24M introduce un proces de reciclare directă a materialelor pentru bateriile semisolide Li-ion

24M a anunțat cea mai recentă inovație în setul de tehnologie a bateriei 24M: Liforever. Unic pentru platforma de producție a bateriilor 24M SemiSolid, Liforever este o metodologie de reciclare directă a materialelor pentru bateriile EV și ESS.

Liforever reduce impactul asupra mediului al bateriilor litiu-ion făcând eficientă și rentabilă recuperarea și reutilizarea materialelor bateriilor, inclusiv fosfat de fier litiu sau LFP, atât în ​​proces, cât și la sfârșitul duratei de viață.

 

Procesul de reciclare directă a materialelor 24M Liforever™ pentru bateriile EV și ESS reduce impactul asupra mediului al bateriilor litiu-ion, făcând eficientă și rentabilă recuperarea și reutilizarea materialelor bateriei, inclusiv fosfat de litiu fier sau LFP, atât în ​​proces, cât și la sfârșit. -de viață. Liforever™ păstrează materialele active în forma lor originală și nu creează o masă neagră – ceva ce nimeni altcineva din industrie nu poate face.

 

„O mai bună reciclare a bateriilor este esențială pentru un viitor energetic durabil, dar utilizarea lianților în producția de celule convenționale a făcut reciclarea directă nepractică”, a spus CEO-ul 24M, Naoki Ota. „Liforever ™ rezolvă aceste provocări permițând reutilizarea aproape a fiecărei părți a celulei bateriei fără a necesita procesele costisitoare, ineficiente și provocatoare din punct de vedere ecologic, utilizate în reciclarea convențională a celulelor. Aceste economii de costuri sunt optimizate în continuare de tehnologia noastră simplificată SemiSolid™, care elimină jumătate din pașii utilizați în producția de celule convenționale.” — CEO-ul 24M, Naoki Ota

 

Celulele convenționale cu ioni de litiu utilizează procese de reciclare pirometalurgice și hidrometalurgice costisitoare și toxice care formează deșeuri electronice în masă neagră, care dăunează structurii materialelor anodului și catodic. Din cauza acestor daune și a costului ridicat al procesului, materialele mai puțin costisitoare precum LFP nu sunt de obicei reciclate. Doar metalele mai scumpe, cel mai frecvent nichel, mangan și cobalt, sunt extrase din masa neagră sub forma lor de metal de bază și reintroduse în procesul de producție a materialului activ.