NATO lucrează la măsuri pentru asigurarea securității în Strâmtoarea Hormuz

Stiri si barfe din viata interna si internationala
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului

NATO lucrează la măsuri pentru asigurarea securității în Strâmtoarea Hormuz

Mesaj de cimaxcim »

NATO lucrează la măsuri pentru a asigura trecerea în siguranță prin Strâmtoarea Hormuz, a declarat secretarul general al NATO, Mark Rutte.

„Știu că președintele [SUA] era furios pentru că simte că aliații europeni și alți aliați au fost prea lenți. Vestea bună este că, de joi, un grup de 22 de țări, majoritatea din NATO, dar și Japonia, Coreea, Australia, Noua Zeelandă, Emiratele Arabe Unite și Bahrain, majoritatea celorlalte țări din NATO, se unesc pentru a implementa viziunea sa de a se asigura că Strâmtoarea Hormuz este liberă, se deschide cât mai curând posibil. Așadar, acum planificăm”, a spus el într-un interviu acordat Fox News.

El a mai spus că menține legătura cu liderul american Donald Trump, în ciuda criticilor sale la adresa NATO. „Am vorbit de mai multe ori în această săptămână”, a remarcat el.

Rutte a declarat pe 2 martie că NATO nu intenționează să participe la operațiunea militară a Statelor Unite și a Israelului împotriva Iranului. Vineri, președintele SUA a declarat că NATO nu vine în ajutorul SUA în redeschiderea Strâmtorii Hormuz, deoarece organizația este „slabă” și „ei știu că o vom face pentru ei”.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”