Nu mai e vreun secret că președintelui Klaus Iohannis îi plac călătoriile cu avioane de lux

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Scrie răspuns
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 407
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Nu mai e vreun secret că președintelui Klaus Iohannis îi plac călătoriile cu avioane de lux

Mesaj de cimaxcim »

sursa: RecorderNu mai e vreun secret că președintelui Klaus Iohannis îi plac călătoriile cu avioane de lux. Secretul pe care Președinția insistă să îl păstreze e altul: cât plătește, în detaliu, pentru această plăcere prezidențială.

În luna mai, publicam pe Recorder o demonstrație: la începutul primului său mandat, Klaus Iohannis zbura cu TAROM, iar Administrația Prezidențială își asuma la vedere cheltuielile, până la virgulă. Așa ne închipuiam acum nouă ani că arată România normală. Dar, undeva, acest film s-a rupt. Acum suntem în filmul în care președintele nu se mai poate deplasa nici măcar de la Constanța la Sibiu fără un avion de lux plătit din bani publici. Așa a ajuns, în prima jumătate a acestui an, la cinci tipuri de avioane diferite, din game de top, închiriate în cinci luni.

Am vrut să vedem în ce măsură închirierea unui business jet și, pe deasupra, secretizarea costurilor de călătorie mai sunt pe undeva o obișnuință. Așa că am făcut un test, cerând aceste informații mai multor Președinții din țări europene reprezentate simultan la același eveniment. Concluzia nu e tocmai surprinzătoare: România se dovedește singura țară din Uniunea Europeană în care președintele merge cu avioane private ca apoi să secretizeze costurile.

Așa că am mers mai departe încercând să găsim răspunsuri la trei întrebări esențiale: Cât costă un astfel de zbor? De când au intrat avioanele private în normalitatea prezidențială? Și cine a decis că toate acestea devin brusc secrete?
comentarii :

@paulfodor2717
Eram în Germania când erau prezidențialele. Mi-am luat liber de la muncă sa plec 300 km sa îl votez. Nu visam sa schimbe tara la 180* dar sa facă ceva, sa miște, așa cum m-au mișcat vorbele lui. Atât de trădat ma simt. Am stat o oră la o coadă sa votez o plantă de decor care la sfârșitul mandatului își da masca jos și el împreună cu prima, ce o fi ea, să își bata joc de oameni în ultimul hal. Sa ne râdă în față și sa mintă. Parcă ar fi un dictator care nu poate fi atins. Nu îl interesează, e sfârșit de mandat, ce mai poate păți? Dat afara? S-au plimbat bine s-au îngrășat porcii, e gata. De acum alte case private pentru foști președinți. Se vor ascunde după cortina și se vor amuza de fiecare data când vom ieși în străzi și vor râde de noi. Imi cer scuze ca l-am votat.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”