Marian Vanghelie: "Am sa fac toate demersurile din punct de vedere juridic, Parchet, DNA, DIICOT, acolo unde voi fi chemat, ma voi duce in calitatea mea de om care am depus plangere penala"
Dezvaluirile lui Vanghelie sunt ingrijoratoare... pentru judecatorii CCR, caci au legatura stricta cu trecutul lor si cu motivele care ar fi stat in spatele deciziilor lor pronuntate contra naturii, in dezacord cu legea si Constitutia Romaniei.
In declaratiile facute video pe o retea de socializare, Marian Vanghelie sustine ca la baza votului dat de presedintele CCR Marian Enache ar sta "probleme din Chisinau" (n.red. - 1993 – 1996: Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Moldova), cu care a venit in Romania, dar si faptul ca imparte acelasi birou cu judecatorul Cristian Deliorga "si toata lumea isi face cruce si nu intelege de ce stati cu el in birou".
"Dupa foarte multe discutii din punct de vedere juridic, cat si dupa foarte multe reclamatii depuse la Curtea Constitutionala, m-am gandit sa depun plangeri penale pentru toti cei noua judecatori de la Curtea Constitutionala care au oprit alegerile in Romania si au facut tradare de tara.
Am strans cativa oameni foarte pregatiti, niste constitutionalisti, care au facut un material pentru a putea depune plangeri penale la Parchetul General, la DNA si la DIICOT.
De ce? Pentru ca sunt atat de multe fapte la care acesti oameni trebuie sa raspunda, si sa nu mai plimbam lucrurile de la o institutie la alta, sa vedem acolo unde trebuie sa raspunda. Ei trebuie sa raspunda!
Se tot discuta ideea daca va fi turul doi sau nu. Eu sunt sigur ca turul doi trebuie sa existe. Acesti oameni au facut o infractiune, au facut o tradare de tara, pusi de niste conducatori care nu mai au calitatea de conducatori, iar acestia trebuia sa raspunda si ei.