București, România – Crin Antonescu, fostul președinte al PNL și una dintre cele mai marcante figuri politice din România, și-a anunțat oficial DEMISIA din Partidul Național Liberal și candidatura la alegerile prezidențiale din 2024! Această decizie marchează o ruptură definitivă de partidul pe care l-a condus și reconfigurează jocul politic din România.
Crin Antonescu s-a născut pe 21 septembrie 1959 în Tulcea și a urmat studii în domeniul istoriei.
Crin Antonescu este cunoscut pentru stilul său oratoric puternic și pentru faptul că a fost unul dintre liderii care au promovat alianța PNL-PSD sub sigla USL.
În declarația sa oficială, Crin Antonescu a explicat că PNL și-a pierdut identitatea liberală, devenind un partid al compromisurilor și al jocurilor politice de culise.
„Am fost și voi rămâne un liberal adevărat. Din păcate, Partidul Național Liberal nu mai este ce a fost odată. De aceea, am luat decizia de a-mi continua drumul independent, pentru a reda românilor speranța într-o Românie corectă și demnă.”