BMW lansează a 4-a generație X3 cu un nou model hibrid plug-in

BMW lansează a 4-a generație X3 cu un nou model hibrid plug-in

BMW a lansat cea de-a patra generație a lui X3, oferind îmbunătățiri majore în ceea ce privește eficiența și performanța dinamică, cu o gamă largă de modele. Portofoliul de grupuri motopropulsoare cuprinde nu doar motoare foarte eficiente pe benzină și diesel, ci și un sistem hibrid plug-in de ultimă generație care permite noului BMW X3 30e xDrive (consum, ponderat și combinat: 24,0 – 22,3 kWh/100 km și 1,1 – 0,9 l/100 km emisii CO 2 , ponderate și mixt : 26  21 g/km în ciclul WLTP; F; ponderat și combinat B) pentru a atinge o autonomie electrică de 81 – 90 de kilometri (50 – 56 mile) în ciclul WLTP.

Noul BMW X3 va fi construit la Uzina BMW Group Spartanburg (SUA) și Uzina Rosslyn (Africa de Sud) folosind un proces de producție axat pe conservarea resurselor și circularitate. Lansarea sa pe piață va începe în Europa și SUA în al patrulea trimestru al anului 2024, progresând pe numeroase alte piețe din ianuarie 2025.

 

Tehnologia BMW eDrive de a cincea generație pentru sistemele de propulsie hibrid plug-in asigură o livrare de putere mult mai puternică în noul BMW X3 30e xDrive, obținând în același timp o creștere vizibilă a autonomiei electrice în comparație cu modelul anterior. Sistemul său hibrid plug-in constă dintr-un motor pe benzină de ultimă generație cu patru cilindri și un motor electric care vine, de asemenea, într-o versiune complet actualizată și este integrat în transmisia Steptronic cu opt trepte specifică modelului.

Unitatea de 2,0 litri pe benzină a noului BMW X3 30e xDrive generează o putere maximă de 140 kW/190 CP și un cuplu maxim de 310 N·m (229 lb-ft). Motorul electric dezvoltat pentru sistemul de propulsie hibrid este integrat, împreună cu electronica sa de putere, în transmisia Steptronic Sport cu opt trepte, economisind greutate și spațiu. Contribuie cu până la 135 kW/184 CP la puterea maximă a sistemului.

O etapă de preangrenare brevetată de BMW permite creșterea cuplului său nominal de până la 250 N·m (184 lb-ft) la un cuplu efectiv de până la 400 N·m (295 lb-ft) la intrarea transmisiei pentru motorul. Prin urmare, motorul electric compact este capabil să mărească cuplul cu o sumă care ar fi posibilă în mod normal doar folosind o unitate mai mare și face o diferență clară atât la accelerarea de pe linie, cât și la o explozie rapidă.

Cele două unități de putere se combină pentru a crește puterea sistemului la 220 kW/299 CP la noul BMW X3 30e xDrive, în timp ce cuplul maxim combinat a fost mărit cu 30 N·m (22 lb-ft) față de predecesorul său, la 450 N·m ( 332 lb-ft). Acest lucru îi permite noului BMW X3 30e xDrive să accelereze până la 100 km/h (62 mph) din repaus în 6,2 secunde. Viteza maximă este de 215 km/h (134 mph), mașina atingând un maxim de 140 km/h (87 mph) în modul pur electric.

Managementul proactiv al energiei a suferit o îmbunătățire suplimentară. În consecință, cel mai eficient mod de funcționare este întotdeauna selectat în funcție de profilul rutei și nivelul de încărcare al bateriei. Când modul HYBRID este activat, motorul cu ardere este pornit cu mult timp înainte de a intra pe o autostradă pentru a permite șoferului să accelereze la putere maximă și, în același timp, să optimizeze încărcarea bateriei. În modul ELECTRIC, motorul este deconectat complet de la sistemul de rulare folosind un ambreiaj de separare în transmisia Steptronic cu opt trepte.

Bateria de înaltă tensiune din noul BMW X3 30e xDrive este, de asemenea, un produs al tehnologiei BMW eDrive din a cincea generație și are acum un conținut de energie considerabil mai mare. Situat sub bancheta din spate, acumulatorul oferă 19,7 kWh de energie utilizabilă – aproape de două ori mai mult decât înainte. Acest lucru a dus și la o creștere proporțională a autonomiei electrice a noului model, care acum ajunge la 81 – 90 de kilometri (50 – 56 de mile).

Noul BMW X3 30e xDrive este echipat cu unitatea de încărcare combinată (CCU) pentru a gestiona coordonarea tuturor curenților de încărcare. Bazat pe tehnologia BMW eDrive din a cincea generație, această unitate de încărcare menține sistemul de propulsie electric alimentat cu o sursă de energie extrem de eficientă, controlată cu precizie, asigurând totodată că bateria de înaltă tensiune este încărcată rapid și eficient. De asemenea, acționează ca un transformator de tensiune pentru alimentarea sistemului electric al vehiculului.

CCU permite acum încărcarea bateriei de înaltă tensiune la 11 kW ca standard – aproape triplu față de modelul de ieșire – și acceptă atât încărcarea AC monofazată, cât și trifazată. Bateria poate fi reîncărcată complet de la gol în 2h 15min.

În Europa, noul BMW X3 30e xDrive este livrat standard cu un cablu de încărcare (mod 3) pentru utilizare la stațiile publice de încărcare. Un încărcător rapid flexibil pentru încărcare acasă sau la serviciu este oferit ca opțiune. Modelul hibrid plug-in este, de asemenea, compatibil cu cea mai recentă ofertă de la BMW Charging: opțiunea Connected Home Charging oferă o bază nu doar pentru încărcare optimizată pentru energie solară și pentru încărcare, ci și pentru încărcare optimizată din punct de vedere al costurilor, folosind un tarif dinamic de energie electrică.

Tehnologie mild hybrid 48V pentru motoarele pe benzină și diesel. Electrificarea sistematică insuflă toate celelalte variante ale noului BMW X3 cu o livrare foarte puternică de putere și o eficiență sporită datorită tehnologiei mild hybrid de 48V. Aici sunt utilizate două sisteme diferite.

 

  • Unitatea diesel cu patru cilindri a noului BMW X3 20d xDrive face echipă cu un generator de pornire integrat în transmisia prin curea, care oferă un spor de putere de 8 kW/11 CP și un cuplu maxim de 25 N·m (18 lb-ft). .
  • Pe de altă parte, la BMW X3 M50 xDrive și BMW X3 20 xDrive cu motor pe benzină, sistemul mild hybrid de 48 V constă dintr-un motor electric care acționează ca un generator de pornire montat pe arborele cotit și, ca și în cazul modelului hibrid plug-in, este integrat în carcasa transmisiei Steptronic cu opt trepte împreună cu electronica sa de putere. Acesta generează un cuplu de 200 N·m (147 lb-ft) și o putere suplimentară de până la 13 kW/18 CP, în funcție de situația de condus, ajutând motorul cu ardere să ofere o stare lină, dinamică și, în același timp, eficientă. conduce. Generatorul de pornire montat pe arborele cotit al modelelor pe benzină permite în plus conducerea pur electrică la viteze foarte mici, cum ar fi la parcare și la manevre.

 

Ambele versiuni ale tehnologiei mild hybrid de 48 V au ca rezultat un răspuns remarcabil de instantaneu la cea mai mică mișcare a accelerației — la tragerea din depărtare și, de asemenea, la o explozie bruscă de viteză — precum și o funcționare mai confortabilă a funcției de pornire/oprire automată.

Energia necesară pentru amplificarea energiei electrice este stocată într-o baterie de 48V situată sub portbagaj. Se încarcă prin recuperarea energiei în fazele de depășire și frânare. Aceasta oferă un mijloc eficient de recuperare a unei părți foarte mari a energiei de frânare care a rămas nefolosită în trecut. Pe lângă alimentarea motorului electric, bateria de 48 V alimentează și sistemul electric de 12 V al vehiculului printr-un transformator de tensiune.

Motor puternic pe benzină, cu turații libere, în noul BMW X3 20 xDrive. Unitatea de 2,0 litri cu patru cilindri pe benzină din noua generație de motoare care poate fi găsită sub capota BMW X3 20 xDrive oferă livrare instantanee a puterii, un apetit sănătos pentru turații și o eficiență exemplară. Pe lângă tehnologia mild hybrid de 48 V, aceasta este în mare parte rezultatul modernizărilor extinse ale motorului de bază.

Gama de inovații include ciclul Miller (care scurtează timpul de deschidere al supapelor de admisie); orificii de admisie și camere de ardere reproiectate; și un sistem de aprindere cu o bobină activă cu electronică integrată.

Prepararea amestecului este optimizată folosind un nou sistem de injecție dublă. Pe lângă sistemul de injecție de înaltă presiune existent, o parte din combustibil este acum injectat în camerele de ardere printr-un sistem de joasă presiune.

În același timp, au fost îmbunătățite și performanța sistemului de turboalimentare și a intercooler-ului. Culbutorii comutabili pe partea de evacuare a distribuției variabile a supapelor VALVETRONIC formează baza pentru a permite conducerea pur electrică la viteze extrem de mici.

Noua unitate de putere generează o putere maximă de 153 kW/208 CP (dezvoltată prin combinația dintre motorul cu ardere cu până la 140 kW/190 CP la 4.400 – 6.500 rpm și motorul electric integrat cu până la 13 kW/18 CP) și cuplu maxim de 330 N·m/243 lb-ft (dezvoltat prin combinația dintre motorul cu ardere cu până la 310 N·m/229 lb-ft la 1.500 – 4.000 rpm și motorul electric integrat cu până la 200 N·m /147 lb-ft). Acest lucru îi permite noului BMW X3 20 xDrive să accelereze până la 100 km/h (62 mph) din repaus în 7,8 secunde.

Consumul de combustibil mixt este de 7,6 – 6,9 litri la 100 de kilometri și emisii de CO 2 de 172 – 156 de grame pe kilometru în ciclul WLTP.

Motor diesel de ultimă generație în noul BMW X3 20d xDrive. Unitatea diesel cu patru cilindri din noul BMW X3 20d xDrive a fost făcută mai puternică și mai eficientă. Pe lângă tehnologia mild hybrid de 48 V, are și un carter ușor cu pistoane cu frecare redusă din oțel călit și un strat de grafit pentru manșoanele pistonului, precum și un separator activ de ulei cu acționare electrică reglată pe hartă.

Tehnologia BMW TwinPower Turbo din inima motorului de 2,0 litri a fost de asemenea actualizată. În efortul de a reduce consumul de combustibil și emisiile, au fost aduse îmbunătățiri ale eficienței turboalimentării în două trepte și ale sistemelor de injecție și recirculare a gazelor de eșapament common-rail.

Noua unitate are o putere maximă de 145 kW/197 CP, cu un cuplu maxim de 400 N·m (295 lb-ft). Noul BMW X3 20d xDrive accelerează de la 0 la 100 km/h (62 mph) în 7,7 secunde. Eficiența superioară a mașinii se reflectă în consumul combinat de combustibil și cifrele de CO 2 de 6,5 – 5,8 litri la 100 de kilometri și 171 – 153 de grame pe kilometru în ciclul WLTP.

Transmisie Steptronic cu opt trepte cu palete de schimbare a vitezelor standard. Unitatile de putere disponibile pentru noul BMW X3 sunt toate cuplate cu transmisia Steptronic cu opt trepte intr-un design specific modelului ca standard. Motorul electric de înaltă tensiune pentru BMW X3 30e xDrive și generatorul de pornire montat pe arborele cotit al BMW X3 20 xDrive sunt ambele integrate în versiunea respectivă a transmisiei.

Toate variantele noii transmisii automate pot fi remarcate pentru greutatea redusă, schimbările de viteză și mai fine și acțiunea de schimbare a treptelor mai accentuată rezultată din controlul hidraulic rafinat. O pompă de ulei acționată electric menține transmisia lubrifiată și menține presiunea uleiului în fazele în care motorul este oprit din cauza activării funcțiilor de pornire automată, oprire sau de rulare.

Datorită rețelei inteligente a controlului transmisiei, acesta poate lua în considerare datele despre profilul rutei și situația traficului furnizate de sistemul de navigație și sistemele de asistență a șoferului pentru a optimiza strategia de schimbare a treptelor pentru performanță și eficiență sportivă. Acest lucru face posibilă, de exemplu, schimbarea devreme a vitezei în jos atunci când se apropie de o intersecție, o curbă strânsă sau un vehicul din față.

Alte modificări ale performanței, greutății, eficienței și confortului acustic ale sistemului de tracțiune integrală BMW xDrive. Sistemul de tracțiune integrală BMW xDrive, echipat standard pe toate variantele de model ale noului BMW X3, include și un pachet extins de actualizări. Pionierul tracțiunii integrale inteligente se află acum la a patra generație și controlează distribuția puterii către roți pentru a se potrivi cerințelor într-un mod eficient și eficient.

Un ambreiaj cu mai multe plăci controlat electronic în cutia de transfer conectat cu sistemele de propulsie și șasiu are grijă de distribuirea rapidă și precisă a cuplului de antrenare între roțile din față și din spate, în funcție de situația de conducere. Înclinarea roților din spate a sistemului BMW xDrive îmbunătățește tracțiunea și agilitatea, împreună cu priceperea familiară la viraje a mărcii.