Daimler Buses livrează 10 autobuze electrice articulate eCitaro către HEAG mobile din Darmstadt

Daimler Buses livrează 10 autobuze electrice articulate eCitaro către HEAG mobile din Darmstadt

Daimler Buses livrează 10 autobuze electrice articulate eCitaro către HEAG mobile din Darmstadt. Odată cu predarea autobuzelor electrice, ponderea autobuzelor electrice în flota furnizorului de servicii de mobilitate va crește până la aproximativ 65%.

Noul eCitaro este echipat cu generația de baterii NMC3. Aceasta înseamnă că autobuzul articulat eCitaro, cu cele șapte baterii instalate, atinge o capacitate totală de 686 kWh și o autonomie de aproximativ 220 de kilometri. Vehiculele sunt încărcate în depozit prin prize. Prizele de încărcare sunt situate în dreapta și în stânga lângă puntea față.

 

HEAG mobilo acordă o importanță deosebită siguranței și echipamentelor. Pe lângă o cameră de marșarier, o fereastră mare de protecție a șoferului și Active Preventive Brake Assist, toate vehiculele sunt echipate și cu Sideguard Assist, un asistent de viraj care sprijină șoferul în situații critice de viraj. În plus, interiorul eCitaro este complet monitorizat video cu șase camere.

Echipamentul este completat de două zone speciale cu suprafețe de susținere pentru scaune cu rotile și scaune integrate pentru mamă/copil, precum și porturi duble de încărcare USB distribuite în pereții laterali și două afișaje ultra-late în format 32:9 de 29 de inchi pentru Infotainment. gamă.

La fel ca toate autobuzele de la Daimler Buses, noile eCitaro de la HEAG mobilo sunt echipate standard cu Bus Data Center ca interfață cu serviciile digitale de la Omniplus. Compania din Darmstadt folosește serviciul pro Omniplus On Uptime, de exemplu, pentru a îmbunătăți disponibilitatea flotei.

Mesajele de eroare și informațiile importante de diagnosticare sunt transmise atelierului în timp real pentru a reduce timpul de service. Serviciile Omniplus On monitor Time Management, cu ajutorul cărora descărcările obligatorii ale cardului șoferului și memoriei de masă pot fi efectuate de la distanță și economisind timp, și Analiza consumului On monitor pentru evaluarea și optimizarea consumului de energie, sunt de asemenea utilizate la HEAG mobilo.

În iunie 2020, HEAG mobilo și-a început ofensiva de mobilitate electronică. Inclusiv noua livrare, compania de transport are acum 49 de autobuze electrice în flota sa, dintre care 40 sunt de la Mercedes-Benz. Scopul declarat al HEAG mobilo este de a putea opera toate liniile din Darmstadt și districtul Darmstadt-Dieburg pe o bază completă electrică în doar câțiva ani.