Platforma de partajare a energiei bazată pe inteligență artificială va fi integrată cu tehnologia de management al energiei ABB

Platforma de partajare a energiei bazată pe inteligență artificială va fi integrată cu tehnologia de management al energiei ABB

ABB, lider tehnologic global în electrificare și automatizare, și Cleanwatts Digital sa (Cleanwatts), un furnizor de soluții software pentru partajarea energiei bazată pe inteligență artificială (AI) în comunități conectate și durabile, au anunțat un memorandum de înțelegere pentru a construi un management îmbunătățit al energiei și tehnologii eficiente pentru comunități și clădiri.

Colaborarea se va concentra pe dezvoltarea de proiecte scalabile pe piețele cheie europene și pe a permite utilizatorilor și administratorilor de proprietăți să facă o utilizare eficientă și durabilă a energiei prin soluții inteligente de monitorizare și control.

Cele două companii vor construi soluții care combină platforma avansată de partajare a energiei a Cleanwatts cu tehnologia de management al energiei de înaltă calitate a ABB, cum ar fi sistemul de management al energiei InSite, contoare de energie, senzori și încărcătoare pentru vehicule electrice (EV), printre altele. Prin valorificarea capacităților ambelor părți, ambele companii vor oferi o soluție unificată și scalabilă pentru a armoniza generarea, stocarea și operațiunile eficiente din punct de vedere energetic.

Colaborarea va aduce beneficii semnificative pentru membrii comunității, inclusiv costuri mai mici cu energia prin consumul optimizat de energie regenerabilă autoprodusă, tarife reduse de conectare la electricitate cu vârfuri de putere minime și eficiență și performanță îmbunătățite ale echipamentelor regenerabile, inclusiv stocarea energiei. Acesta va oferi posibilitatea de a gestiona fără probleme utilizarea energiei locale, de a controla activele și încărcăturile, de a stimula răspunsul la cerere și de a accesa practicile de comercializare a energiei.

„Lucrând împreună, companiile vor oferi o soluție comună care îmbină tehnologia ABB de management al energiei cu platformele Cleanwatts de partajare a energiei bazate pe inteligență artificială, care beneficiază comunitățile și rezidenții acestora de pe piețele cheie”, a declarat Laura Socci, Global Portfolio Manager pentru Energy Distribution Digital Solutions la ABB. . „Acest parteneriat de referință oferă cele mai avansate soluții de optimizare a managementului energiei de care beneficiază managerii și investitorii comunității energetice.”

„Suntem dedicați remodelării comunităților și industriilor către un viitor durabil și eficient. Acest parteneriat ne permite să ne îmbunătățim soluțiile software cu portofoliul ABB de management al energiei, creând o integrare perfectă care va optimiza consumul de energie și va stimula sustenabilitatea”, a declarat Luisa Matos, CEO al Cleanwatts. „Împreună, vom modela viitorul energiei durabile, revoluționând managementul energiei și deschizând calea în tranziția energetică.”

ABB este un lider tehnologic în electrificare și automatizare, permițând un viitor mai durabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează know-how-ul de inginerie și software-ul pentru a optimiza modul în care lucrurile sunt fabricate, mutate, alimentate și operate. Bazându-se pe cei peste 140 de ani de excelență, cei peste 105.000 de angajați ai ABB sunt angajați să impulsioneze inovații care accelerează transformarea industrială.  www.abb.com 

ABB Electrification este un lider mondial în tehnologie, care face posibilă utilizarea eficientă și fiabilă a energiei electrice de la sursă la priză. Cu peste 50.000 de angajați în 100 de țări, colaborăm cu clienții și partenerii noștri pentru a rezolva cele mai mari provocări ale lumii în distribuția electrică și managementul energiei. Ajutăm companiile, industria și consumatorii să-și conducă instalațiile și casele în mod eficient și fiabil. Pe măsură ce tranziția energetică se accelerează, electrizăm lumea într-un mod sigur, inteligent și durabil.   go.abb/electrificare  

Cleanwatts este un furnizor de top de soluții software inovatoare dedicate optimizării managementului energiei și promovării sustenabilității pentru comunități. Cu o echipă diversă de experți, Cleanwatts operează pe diverse piețe, oferind o valoare excepțională și rezultate transformatoare.