Vestas asigură o comandă de 795 MW pentru parcul eolian offshore OranjeWind din Olanda

Vestas asigură o comandă de 795 MW pentru parcul eolian offshore OranjeWind din Olanda

Vestas a primit o comandă fermă de turbină eoliană pentru parcul eolian offshore OranjeWind, cunoscut anterior ca Hollandse Kust West VII, din Olanda.

Vestas va furniza 53 de turbine eoliene V236-15,0 MW și este responsabil pentru furnizarea, livrarea și punerea în funcțiune a turbinelor. La finalizare, Vestas va deservi activele în baza unui acord de servicii cuprinzător pe 5 ani, urmat de un acord de asistență operațională pe termen lung.

Nils de Baar, președintele Vestas Europa de Nord și Centrală, spune: „OranjeWind stabilește un standard înalt pentru inovațiile tehnologice și sustenabilitate și suntem încântați să oferim soluțiile noastre, inclusiv turbina noastră eoliană emblematică offshore, pentru acest proiect în Țările de Jos. Întreaga noastră echipă așteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună cu echipa de proiect OranjeWind la acest parc eolian interesant și ambițios din Marea Nordului.”

RWE și TotalEnergies au anunțat săptămâna trecută că intră într-un parteneriat 50/50 pentru a livra proiectul eolian offshore OranjeWind. Proiectul are o capacitate instalată de 795 MW; o capacitate de conectare la rețea de 760 MW și o capacitate în exces de 35 MW pentru a utiliza cât mai eficient capacitatea de conectare, chiar și atunci când producția este mai mică.

Amplasamentul proiectului este situat la aproximativ 53 km de coasta olandeză în Marea Nordului. Instalarea turbinelor eoliene este de așteptat să înceapă în 2027.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați :
Yannick Kramm
Specialist în comunicare externă, Vestas Europa de Nord și Centrală

Despre Vestas
Vestas este partenerul global al industriei energetice pentru soluții de energie durabilă. Proiectăm, fabricăm, instalăm și deservim turbine eoliene onshore și offshore pe tot globul și, cu peste 179 GW de turbine eoliene în 88 de țări, am instalat mai multă energie eoliană decât oricine altcineva. Prin capacitățile noastre de date inteligente de vârf în industrie și prin cele mai mult de 149 GW de turbine eoliene aflate în funcțiune, folosim date pentru a interpreta, prognoza și exploata resursele eoliene și pentru a oferi soluții de energie eoliană de cea mai bună calitate. Împreună cu clienții noștri, cei peste 30.000 de angajați ai Vestas aduc lumii soluții de energie durabilă pentru a alimenta un viitor luminos.