Panourile solare plutitoare de la Ecuator ar putea oferi energie nelimitată

Panourile solare plutitoare de la Ecuator ar putea oferi energie nelimitată

O serie vastă de panouri solare care plutesc pe mările calme în apropierea Ecuatorului ar putea furniza efectiv energie solară nelimitată țărilor dens populate din Asia de Sud-Est și Africa de Vest. Numai în Indonezia ar putea genera aproximativ 35.000 de terawatt-oră (TWh) de energie solară pe an, ceea ce este similar cu producția globală actuală de electricitate ( 30.000 TWh pe an ).

Hărțile noastre termice globale de înaltă rezoluție arată că arhipelagul indonezian și Africa de Vest ecuatorială de lângă Nigeria au cel mai mare potențial pentru rețele solare.

Regiunile care nu experimentează valuri mai mari de 6 metri și nici vânturi mai puternice de 15 m pe secundă ar putea genera până la un milion de TWh pe an. Aceasta înseamnă de cinci ori mai multă energie anuală .

Pentru ancorarea panourilor pe fundul mării sunt preferate mările de adâncime mică. Și trebuie acordată o atenție deosebită minimizării daunelor aduse mediului marin și pescuitului. Încălzirea globală poate modifica, de asemenea, modelele vântului și valurilor.

În ciuda acestor provocări, credem că panourile plutitoare offshore vor oferi o componentă mare a mixului energetic pentru țările cu acces la mările ecuatoriale calme. Creative Commons. Citiți articolul original .

 

About The Author