Volkswagen AG și Vulcan Green Steel (VGS) au semnat un memorandum de înțelegere (MoU) pentru un parteneriat pentru oțel cu emisii scăzute de carbon

Volkswagen AG și Vulcan Green Steel (VGS) au semnat un memorandum de înțelegere (MoU) pentru un parteneriat pentru oțel cu emisii scăzute de carbon

Volumele de oțel cu emisii scăzute de carbon pe care Volkswagen AG se așteaptă să le comandă vor acoperi o proporție semnificativă din totalul necesar de oțel și vor fi utilizate de unitățile de producție ale Grupului începând cu 2027.

Parteneriatul este una dintr-o serie de inițiative ale Grupului Volkswagen de a extinde utilizarea oțelului verde în producție. Pe lângă colaborarea cu Vulcan Green Steel, Volkswagen este în parteneriat cu Salzgitter AG din 2022. Grupul deține, de asemenea, o participație în producătorul suedez de oțel verde H2 Green Steel prin intermediul subsidiarei sale Scania.

Grupul Jindal Steel, căruia îi aparține Vulcan Green Steel, este un conglomerat industrial diversificat cu operațiuni de extragere a oțelului, minereului de fier și energie, precum și activități în India, Oman, Africa și Australia.

Începând din 2027, Vulcan Green Steel va produce calități pentru automobile și alte oțeluri de înaltă rezistență în Duqm, Oman. Gazul natural va fi folosit în operațiunile Duqm în primii ani, iar ulterior operațiunile vor fi trecute la energie verde într-o mișcare care va reduce emisiile de carbon cu 70% odată ce tranziția este finalizată.

Complexul siderurgic greenfield din Duqm va avea o capacitate inițială de 5 milioane de tone metrice de oțel decarbonizat pe an (MTPA), care rulează producția cu energie 100% regenerabilă, beneficiind de profilul solar lider mondial al Omanului, cu 3.493 de ore de soare în fiecare an și un potențial eolian superb, cu o densitate a energiei eoliene de 248 W/m², la egalitate cu cea a celei mai bune locații din lume pentru energie eoliană, Țările de Jos.