Allview CityZEN lansat oficial, e primul automobil electric al brandului românesc din Brașov

Allview CityZEN lansat oficial, e primul automobil electric al brandului românesc din Brașov

Allview CityZEN este primul automobil electric al brandului românesc, o mașinuță de oraș pe care o conduci cu permis B1 de la 16 ani

Allview a lansat CityZEN, primul său automobil electric, ideal pentru tineri și adaptat pentru permisul B1, disponibil de la 16 ani. Cu un design urban și culori pastel, CityZEN combină funcționalitatea cu estetica, oferind un portbagaj generos de 816 litri, iluminare LED, oglinzi ajustabile electric și un sistem de infotainment Android cu două display-uri de 10.25 inch. Modelul se remarcă prin confortul interior, materiale calitative și detalii colorate. Ușor de manevrat în oraș, CityZEN cântărește 795 kg și are o autonomie de până la 170 km, datorită bateriei de 13.7 kWh. Cu un motor de 20 cai putere și viteză maximă de 90 km/h, este disponibil la prețul de 7990 euro prin programul Rabla Plus. Mașina poate fi comandată pe site-ul Allview Auto sau prin rețeaua de dealeri autorizați. Allview Auto a anunțat și lansarea a două modele electrice în 2024, inclusiv un mini SUV.

În primul rând, prețul oficial al Allview CityZEN este de doar 7.999 de euro folosind programul Rabla Plus oferit de guvernul român, în caz contrar prețul integral al mașinii este de aproximativ 16.000 de euro, dați sau luați. Modelele CityZEN beneficiază de 5 ani garanție, în limita a 80.000 km pentru , iar bateria este de tip Lithium iron Phosphate (BMS), cu autonomie de până la 170 km

În prezent există o singură configurație a acestei mașini, care include, printre altele, camere la 360 de grade, geamuri electrice, aer condiționat și un airbag pentru șofer.

Allview CityZEN are o zonă de infotainment cu două afișaje de luminoase și colorate, unde șoferul are o imagine de ansamblu completă a vehiculului. Informațiile despre autonomie, distanță, viteză și baterie, toate și multe altele sunt disponibile dintr-o privire.

Mașina vine cu ABS și EBD pentru frânare rapidă și eficientă, în timp ce capacitatea de urcare a dealurilor este de 20 de grade. De asemenea, până la 38% din caroseria vehiculului este realizată din oțel inoxidabil dur, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie foarte durabil și puternic în cazul unui impact cu viteză redusă.

Anul viitor, Allview se așteaptă să anunțe încă două modele, dintre care unul a spus compania va fi un SUV compact. Se așteaptă ca ambele vehicule să aibă și propulsie electrică.