Toyota dezvăluie două concepte crossover EV care vor sosi până în 2025

Toyota dezvăluie două concepte crossover EV care vor sosi până în 2025

Toyota a declarat că intenționează să-și extindă gama europeană de vehicule electrice cu baterie (BEV) la șase modele până în 2026. Producătorul auto a dezvăluit două concepte noi pentru viitoarea sa flotă de vehicule electrice, inclusiv un SUV urban „aproape de producție” și un crossover Sport. programată pentru o lansare europeană în 2025. Toyota, despre care Reuters remarcă că este cel mai mare producător auto din lume după vânzări, vinde în prezent un singur model complet electric, bZ4X . Acesta vizează o neutralitate de carbon 100% până în 2035.

Toyota dezvăluie două concepte crossover EV care vor sosi până în 2025

Cele două concepte nou dezvăluite ale companiei se vor alătura modelului bZ4X și unui SUV compact pe care l- a prezentat anul trecut. Noul concept de SUV Urban al Toyota este programat să fie lansat în Europa în 2024. „Designul său autentic de SUV” se inspiră din Yaris Cross al companiei , un vânzător de top în clasa sa. Conceptul SUV Urban va avea opțiuni pentru roțile din față și tracțiune integrală și două niveluri de baterie – unul de buget și altul cu o autonomie mai lungă.

Între timp, Toyota a avut mai puține de spus despre conceptul său Sport Crossover. Știm că are un profil fastback înclinat , pe care compania îl va folosi pentru a-l poziționa ca o alternativă mai elegantă la SUV-urile tradiționale. Producătorul auto se așteaptă ca acest concept să intre în producție în 2025.

 

 

Toyota intenționează să lanseze bateriile de generație următoare în 2026 și ulterior. Primul se va concentra pe performanță, oferind o structură convențională cu o gamă dublă și un preț cu 20% mai ieftin decât bZ4X.

O a doua baterie va fi una „de bună calitate, cu costuri reduse”, concepută pentru a stimula adoptarea vehiculelor electrice . Va avea o „formă nouă” cu o structură bipolară, folosind în principal fosfat de fier litiu (LFP) mai ieftin. Cu această celulă, Toyota urmărește o autonomie cu 20% mai mare și un cost cu 40% mai mic decât bZ4X.

O a treia baterie va fi strict de înaltă performanță, folosind tehnologii bipolare și catod de nichel ridicat. „Se așteaptă costuri și mai mici și o autonomie de rulare extinsă” a fost tot ce a spus Toyota despre autonomia și obiectivele de preț ale acelei baterii.

În cele din urmă, Toyota a tachinat progresul cu primele sale baterii cu stare solidă , care ar putea fi încă la trei sau patru ani. „Am făcut o descoperire tehnologică care depășește provocarea de lungă durată a durabilității bateriilor cu stare solidă”, a declarat Andrea Carlucci, vicepreședinte Toyota Europa, într-un comunicat de presă. „În prezent este în curs de dezvoltare o metodă de producție de masă și ne străduim să comercializăm în 2027-2028, cu o capacitate de producție de câteva zeci de mii de vehicule.” Cu celulele sale cu stare solidă, obiectivul producătorului auto este un timp de încărcare de 10 până la 80% în doar 10 minute.