Aplicația Tesla pentru iPhone vă poate controla acum mașina prin Siri

Aplicația Tesla pentru iPhone vă poate controla acum mașina prin Siri

Tesla notează că cea mai recentă versiune a software-ului Tesla iOS acceptă acum acțiunile de Comenzi rapide, făcând disponibile unele sarcini obișnuite prin Siri, pe lângă atingerile și widget-urile de pe ecran. Puteți folosi asistentul vocal Apple pentru sarcini simple, cum ar fi deschiderea portbagajului sau a ferestrelor către moduri speciale.

 

Comenzile rapide permit, de asemenea, automatizări, astfel încât să puteți înșira mai multe sarcini sau să efectuați acele sarcini la ore stabilite. Puteți crea un mod de panică care aprinde luminile, sună claxonul și închide geamurile toate în același timp, sau puteți încălzi automat cabina de dimineață iarna.

 

Comenzile disponibile nu sunt cuprinzătoare și includ funcții pe care probabil nu le veți folosi – nu aveți nevoie de o comandă rapidă pentru un test de emisii. Totuși, acest lucru ar putea fi mult mai convenabil decât trecerea prin aplicația Tesla. De asemenea, este de remarcat faptul că nu există nicio integrare oficială cu Alexa sau Google Assistant la momentul de fata (2023 august 21, insa pe viitor este posibil), așa că utilizatorii de Android vor trebui să mai astepte.

Această actualizare a aplicației nu oferă mașinilor Tesla un sistem de control vocal încorporat. Va trebui să apelați mașina, precum este la Mercedes sau Volvo dacă doriți să vorbiți direct cu vehiculul dvs.