Autoflight realizează primul zbor aerian electric între orașele Shenzhen – Zhuhai

Autoflight realizează primul zbor aerian electric între orașele Shenzhen – Zhuhai

AutoFlight , o companie eVTOL (decolare și aterizare verticală electrică), a zburat cu primul zbor demonstrativ de taxi aerian electric între orașele din sudul Chinei Shenzhen și Zhuhai. Aeronava cu cinci locuri Prosperity eVTOL de la AutoFlight a zburat în mod autonom pe ruta de 50 km (31 mile) de la Shenzhen la Zhuhai. Zborul de la Shenzhen la Zhuhai peste Delta râului Pearl a durat doar 20 de minute, o călătorie care ar necesita trei ore cu mașina.

Acesta marchează primul zbor public al unei aeronave eVTOL pe o rută marină și interurbană, care traversează golful unde râul Pearl se întâlnește cu marea, conectând cele două orașe din sudul Chinei.

Ruta dintre Shenzhen și Zhuhai face parte din viitorul scenariu de trafic aerian planificat de guvernul regional, pe măsură ce își dezvoltă strategia de „economie la altitudine joasă”, care va vedea deschiderea a mii de vertiporturi și sute de rute aeriene eVTOL în zona Greater Bay. în sudul Chinei. Scenariile de aplicare la altitudine joasă vor include transportul de pasageri, turismul, logistica și serviciile de urgență. Pe termen scurt, planurile sunt în curs de dezvoltare pentru a realiza 300.000 de zboruri cargo UAV în această regiune pe an.

 

Autoflight realizează primul zbor aerian electric între orașele Shenzhen - Zhuhai

Partenerul AutoFlight din regiunea Heli-Eastern — un transportator de aviație generală la altitudine joasă și furnizor de servicii pentru elicoptere — a încheiat recent un acord cu AutoFlight pentru a cumpăra 100 de avioane eVTOL Prosperity de pasageri. Aeronava va fi folosită pe rute precum cea demonstrată de AutoFlight, de la portul de feriboturi Shekou din Shenzhen până la portul de feriboturi Jiuzhou din Zhuhai, precum și din alte noduri de transport din regiune.

Zborul demonstrativ a avut loc într-una dintre zonele cele mai dens populate din lume, unde locuiesc aproximativ 86 de milioane de oameni, și într-un spațiu aerian care se învecinează cu mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv Hong Kong, Shenzhen și Macao. Zborul a prezentat tehnologia aviației AutoFlight într-un mediu extrem de complex, precum și dedicarea sa față de siguranță și respectarea reglementărilor în depășirea limitelor mobilității aeriene urbane.

Zborul demonstrativ a fost fără echipaj și complet autonom, cu certificarea pentru zborurile de pasageri cu echipaj anticipat în aproximativ doi ani. Denumite taxiuri aeriene, eVTOL-urile nu necesită aeroporturi sau piste tradiționale. Similar cu elicopterele, ele decolează pe verticală și trec în modul de zbor cu aripă fixă ​​în aer, navigând la viteze mari ca aeronavele mari tradiționale. Aeronava oferă o performanță alimentată cu energie electrică, sigură, confortabilă, durabilă și accesibilă la niveluri de zgomot semnificativ mai mici decât aeronavele tradiționale.+